Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Korkeakouluopiskelijoiden aterioiden enimmäishintaa korotetaan − tavoitteena turvata laadukkaat ateriat

Opetus- ja kulttuuriministeriö
20.5.2020 13.37
Tiedote

Opiskelijaravintoloille maksettavan ateriakohtaiseen avustukseen oikeuttavan aterian enimmäishintaa korotetaan 4,54 eurosta 5 euroon. Erikoisannoksen vähimmäishintaa korotetaan 5,69 eurosta 6,30 euroon ja enimmäishintaa 6,89 eurosta 7,65 euroon. Valtioneuvosto antoi asetuksen korkeakoulujen aterioiden tukemisen perusteista istunnossaan 20.5.2020.

Enimmäishinnan korotus parantaa opiskelijaravintoloiden toimintaedellytyksiä. Enimmäishintaa on korotettu viimeksi vuonna 2012, jonka jälkeen aterian valmistukseen vaikuttavat kustannukset ovat nousseet.

Korotuksen tavoitteena on, että opiskelija-ateriat ovat laadullisesti täysipainoisia ja vastaavat henkilöstöruokailussa vaadittua tasoa. Asetus selkeyttää myös avustuksen myöntämisedellytyksiin liittyvää käsitteistöä ja määritelmiä.

− Laadukas ja monipuolinen valtion tukema opiskelijaruokailu on vaikuttavaa kansanterveystyötä sekä panostus opiskelijoiden jaksamiseen, ministeri Hanna Kosonen sanoo.

Enimmäishinnan korotus ei tarkoita, että aterioiden hinnat nousisivat välittömästi opiskelijaravintoloissa, vaan aterian hinta on opiskelijaravintolan päätettävissä. Opiskelijalta perittävä hinta 5 euron ateriasta on jatkossa enimmillään 3,06 euroa, sillä ateriakohtainen avustus on tällä hetkellä 1,94 euroa.

− Opiskelija-aterian enimmäishinnan korotus on välttämätön aterian laadun ja ravintoloiden kannattavuuden ylläpitämiseksi. Samalla on tärkeää huolehtia, että opiskelija-ateria pysyy edelleen kohtuuhintaisena opiskelijalle, ministeri jatkaa.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Virpi Hiltunen, puh. 0295 3 3011

Hanna Kosonen Korkeakoulutus ja tiede Opintotuki
 
Sivun alkuun