Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Koronaepidemian pitkittyminen huomioidaan opintotukilaissa

Opetus- ja kulttuuriministeriö
12.5.2021 13.30
Tiedote

Opintojen aloittamisen estyminen ja opintojen viivästyminen koronaepidemian vuoksi huomioitaisiin opintolainahyvityksen ja opintolainavähennyksen ehdoissa. Hallitus antoi esityksensä opintotukilain muuttamisesta 12. toukokuuta.

Vuoden 2021 aikana tai sen jälkeen korkeakoulututkinnon suorittanut opintolainansaaja ei menettäisi oikeuttaan opintolainahyvitykseen tai opintolainavähennykseen, jos hän osoittaa, ettei ole pystynyt suorittamaan kaikkia tutkinnon suorittamiseksi vaadittavia opintoja koronaepidemiaan liittyvästä syystä.

Opintolainansaaja olisi oikeutettu opintolainahyvitykseen tai opintolainavähennykseen, vaikka hänen tutkinnon suorittamiseen käyttämänsä aika on yhden lukuvuoden säädettyä määräaikaa pidempi.

Koronaepidemian vaikutuksia opiskeluedellytyksiin sekä 1.1.2021 voimaan tulleiden opintotukilain joustojen toimivuutta, riittävyyttä ja mahdollista laajentamistarvetta on arvioitu kevään 2021 aikana. Hallituksen esitys liittyy valtion vuoden 2021 kolmanteen lisätalousarvioesitykseen. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1.8.2021.

Hallituksen esitys OKM/2021/27

Lisätietoja: Neuvotteleva virkamies Virpi Hiltunen, p. 0295 330 110

 
Sivun alkuun