Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Liikunnan ja urheilun suurtapahtumille lähes 2,4 miljoonaa euroa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 12.4.2022 10.51
Uutinen

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on myöntänyt Suomessa järjestettäville liikunnan ja urheilun kansainvälisille suurtapahtumille yhteensä 2 385 000 euroa. Avustusta sai 36 tapahtumaa.

Koronapandemian jatkuessa kansainvälisten liikunta- ja urheilutapahtumien järjestäminen on edelleen ollut vaikeaa. Koronarajoitusten takia tapahtumia on jouduttu perumaan, siirtämään tai järjestämään katsojarajoitusten puitteissa.

Valtion vuoden 2022 talousarviossa liikunnan ja urheilun suurtapahtumiin on varattu kaksi miljoonaa euroa. Lisäksi vuoden 2022 ensimmäiseen lisätalousarvioon sisältyy 5 500 000 euroa määrärahaa liikuntatoimelle. Tästä lisämäärärahasta on nyt myönnetty 385 000 euroa tammi-kesäkuun aikana katsojarajoitusten puitteissa järjestettyjen tai järjestettävien tapahtumien tukemiseen tai koronatilanteen takia siirrettyjen ja peruutettujen tapahtumien kustannusten alijäämän kattamiseen.

Lisätalousarviossa osoitetun määrärahan turvin voitiin varmistaa esimerkiksi Helsinki Ski Weeks -tapahtuman toteuttaminen sekä ampumahiihdon maailmancupin talouden turvaaminen. Määräraha auttaa myös kattamaan jääpallon nuorten MM-kisojen siirrosta aiheutuneet kulut.

Myönnetyt avustukset

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Hannu Tolonen, p. 0295 330 314

Antti Kurvinen Liikunta
 
Sivun alkuun