Hyppää sisältöön

Ministeri Bergqvist tapasi ukrainalaisurheilijoita Kisakallion Urheiluopistolla

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 29.5.2024 8.54
Uutinen
Kuva: Irina Keinänen, Kisakallion Urheiluopisto

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist keskusteli Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrovan kanssa Suomen tuesta Ukrainalle ja hyökkäyssodan vaikutuksista ukrainalaisiin urheilijoihin. Tapaamisessa ukrainalaiset paraurheilijat esittivät kiitoksensa suomalaisille lämpimästä vastaanotosta ja harjoittelun mahdollistamisesta Kisakallion Urheiluopistolla.

Pian Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen Suomi tarjosi Ukrainan paralympiajoukkueelle asuin- ja harjoittelupaikan Kisakalliossa. Suurlähettiläs Olga Dibrova kiitti lämpimästi kaikkia niitä tahoja, jotka edesauttoivat sitä, miten ukrainalaiset paraurheilijat otettiin avosylin vastaan Pekingin talviparalympialaisten jälkeen ja miten edelleen suomalaiset osoittavat apuaan ja tukeaan Ukrainalle.

Ministeri Sandra Bergqvist vakuutti, että Suomen tuki Ukrainalle jatkuu. Suomi on ollut vahvasti mukana urheiluministerien yhteisissä kannanotoissa liittyen Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemiseen kansainvälisestä urheilutoiminnasta.

– Suomen tuki Ukrainalle on vankka, kaikilla sektoreilla. Oli liikuttavaa saada kuulla suoraan ukrainalaisilta paraurheilijoilta heidän taustoistaan ja heidän kokemuksistaan Suomesta ja Lohjasta. Kiitos Kisakallion Urheiluopistolle ja kaikille muille toimijoille, jotka ovat olleet mukana varmistamassa ukrainalaisille urheilijoille turvalliset olosuhteet harjoitteluun, sanoo ministeri Bergqvist.

Ukrainalaisurheilijoista tapaamiseen osallistuivat Julia Bauman, Anna Hontar, Jaroslav Semenenko ja Dmytro Vynohradets. Pronssia Tokion 2020 paralympialaisista voittanut uimari Anna Hontar kertoi arjestaan:

– Elämä on hyvää täällä Suomessa ja minulla on oivalliset olosuhteet harjoitteluun. Viimeistelyt Pariisin paralympialaisiin ovat käynnissä, Hontar sanoi.

Lisätietoja: liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerin erityisavustaja Oscar Byman, p. 0295 330 151