Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ministeri Kosonen kutsuu urheilutoimijat sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin asiantuntijat keskustelemaan kilpaurheilun ja harrastamisen turvallisuudesta

Opetus- ja kulttuuriministeriö 29.1.2020 14.05
Tiedote

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen kutsuu urheilun ja lapsi-, nuoriso- ja perhealan asiantuntijoita pyöreän pöydän keskusteluun lasten ja nuorten turvallisen ja terveellisen kilpaurheilun ja harrastamisen edistämisestä 18.3.2020.

Keskustelun tavoitteena on tunnistaa alan eri toimijoiden kehittämistarpeet ja kehittää askelmerkit turvallisen harrastamisen takaamiseen. Keskustelun tavoitteena on myös jakaa käytössä olevia hyviä menetelmiä sekä lapsi-, nuoriso- ja perhetoimijoiden asiantuntemusta.

”Turvallinen ja hyvä lapsuus on oltava kaiken lähtökohta. Jokaisen vanhemman ja lapsen on voitava luottaa siihen, että harrastukset ovat lapselle turvallisia ja terveellisiä, myös kilpaurheilun parissa.”

Hallitus jatkaa myös Sipilän hallituksen alulle panemaa Lapsistrategian valmistelua. Ensi kertaa luotavan strategian tavoitteena on ohjata lasten oikeuksien toteutuminen kaikkialla yhteiskunnassa. Joka toinen lapsi ja nuori harrastaa liikuntaa ja urheilua seuroissa. Harrastustoimintaan läheisesti liittyviä lasten oikeuksia ovat mm. oikeus lapsen iän mukaiseen leikkimiseen ja virkistystoimintaan sekä lepoon ja vapaa-aikaan.

”Ministeriön ensisijainen tavoite on taata julkisesti rahoitetun toiminnan turvallisuus ja terveellisyys. Erityisesti lasten ja nuorten kilpaurheilun eettisiin ja lasten oikeudellisiin kysymyksiin liittyy vielä harmaita alueita. Näihin kysymyksiin on etsittävä vastauksia eri alojen ammattilaisten yhteistyönä.”

Nuoriso- ja liikunta-asioista vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen avaa lasten ja nuorten turvalliseen harrastamiseen liittyviä konkreettisia toimia blogissaan.

Lisätietoja: Silja Silvasti, erityisavustaja, p. 0295 3 30062

Palaa sivun alkuun