Hyppää sisältöön

Ministeri Sandra Bergqvist: Nuorten osallisuutta tulee vahvistaa myös hyvinvointialueilla

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 11.3.2024 10.51
Tiedote

Nuorisoasioista vastaava ministeri Sandra Bergqvist pitää tärkeänä, että nuorten osallisuutta hyvinvointialueilla vahvistetaan. Ministeri Bergqvist osallistui Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus -tapahtumaan Helsingissä 8. maaliskuuta. Tapahtuman järjesti Kohti nuorten hyvinvointialueita -hanke, jota opetus- ja kulttuuriministeriö on rahoittanut.

– Nuorten äänen pitää tulla kuulluksi kaikilla hallinnon tasoilla. Jo yksittäiset kokemukset päätöksenteossa kuulemisesta vahvistavat tunnetta yhteiskuntaan kuulumisesta. Siksi on niin tärkeää, että nuorten osallisuuden rakenteet luodaan alusta alkaen myös hyvinvointialueilla. Kohti nuorten hyvinvointialueita -hankkeen tavoitteet ovat toteutuneet erinomaisesti ja hanke on saanut aikaan konkreettisia tuloksia, ministeri Bergqvist sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut Kohti nuorten hyvinvointialueita -hanketta jo kahden vuoden ajan. Ministeriö päätti tukea myös hankkeen viimeistä kolmatta vuotta 190 000 euron avustuksella. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Nuorten Akatemia ry, Nuorten Suomi ry sekä Nuorisovaltuustojen Liitto ry.

Hankkeen päämääränä on nuorten osallisuuden toteutuminen hyvinvointialueilla. Hankkeessa tuetaan nuorisovaltuustojen perustamista ja toimintaa, rakennetaan verkostoja osallisuuden parissa työskentelevien välille, tuetaan hyvinvointialueiden operatiivista ja luottamusjohtoa nuorten osallisuuden toteutumiseksi sekä pilotoidaan erilaisia menetelmiä nuorten kuulemiseen yhteistyössä hyvinvointialueiden kanssa. Hankkeen viimeisen vuoden aikana tullaan tavoittamaan noin 1 000 hyvinvointialuetoimijaa ja 1 000 nuorta.

Lisätietoja: liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerin erityisavustaja Rosanna Blomster, p. 0295 330 337