Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston kanslia kerää kokemuksia valtioneuvosto.fi-sivuston käytöstä ja kehittämistarpeista. Auta kehittämistyössä ja vastaa lyhyeen verkkokyselyyn

Oppisopimus mahdollistetaan myös virkasuhteisille

Opetusministeriö
Julkaisuajankohta 13.9.2007 11.32
Tiedote -

Hallitus ehdottaa ammatillista koulutusta koskevaa lakia muutettavaksi lisäämällä oppisopimusta koskeviin säännöksiin säännös virkasuhteisten henkilöiden oppisopimuskoulutuksesta. Hallitus päätti asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä torstaina 13. syyskuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle myös torstaina.

Oppisopimus perustuu nykyisen lainsäädännön mukaan määräaikaiseen työsopimukseen. Virkasuhteessa olevat ovat oppisopimuskoulutukseen osallistuakseen joutuneet ottamaan virkavapautta koulutusajaksi solmiakseen oppisopimuksen.

Ehdotuksen mukaan virkasuhteiset voisivat suorittaa oppisopimuskoulutuksen tekemällä virkamiehen oppisopimuksen. Oppisopimuskoulutusta koskevat säännökset työsopimuslain soveltamista koskevia säännöksiä lukuun ottamatta koskisivat myös tätä koulutusta.

Esitys liittyy vuoden 2008 talousarvioesitykseen ja on tarkoitettu käsiteltäväksi sen yhteydessä. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2008.

_ _ _

Lisätietoja:
- opetusneuvos Arja Mäkeläinen, puh. (09) 160 77265

 
Sivun alkuun