Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Teemaviikko: Kaappaa kaveri taiteen maailmaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö 16.5.2012 10.53
Uutinen

Valtakunnallista Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -viikkoa vietetään 21.–27. toukokuuta. Viikon aikana nostetaan esiin taide- ja kulttuuritarjontaa sekä innostetaan ihmisiä haastamaan ystävänsä mukaan taiteen maailmaan.

Teemaviikon tapahtumilla halutaan luoda yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja arjen hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin. Siksi keskeisen haastekampanjan sanomana onkin: Kaappaa kaveri taiteen maailmaan.

Haasteeseen voi vastata esimerkiksi ottamalla yhteyttä ystävään, jota ei ole tavannut pitkään aikaan tai kutsumalla mukaan hänet, joka useimmiten viettää iltaansa yksin. Yhtälailla voi haasta työporukan lähtemään kahvitunnilla vaikka taidenäyttelyyn.

Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -viikkoon on mahdollista osallistua haastajana tai ilmoittamalla oma taide- tai kulttuuritapahtuma mukaan kampanjaan.

Viikon järjestävät Suomen alueelliset taidetoimikunnat yhdessä TAIKU-ohjelman, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kuntaliiton, eri ministeriöiden sekä muiden julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa.

Toimintaohjelmaa toteuttamaan

Kaappaa kaveri -haastekampanja toteuttaa omalta osaltaan valtakunnallista Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -toimintaohjelmaa TAIKUA. Viisivuotisella ohjelmalla on kolme painopistealuetta: kulttuuri osallisuuden, yhteisöllisyyden, arjen toimintojen ja ympäristön edistäjinä; taide ja kulttuuri osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä työhyvinvoinnin tukeminen taiteen ja kulttuurin keinoin.

Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia toimintaohjelma on osa Terveyden edistämisen politiikkaohjelmaa ja sen rakentaminen sai alkunsa valtioneuvoston joulukuussa 2007 antamasta periaatepäätöksestä. Ohjelmaa valmisteli kulttuuri- ja urheiluministerin nimeämänä selvittäjänä VTT Hanna-Liisa Liikanen.

Linkkejä:

 

Sivun alkuun