Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Tutkimus- ja innovaationeuvosto asetettiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö 10.10.2019 13.32
Tiedote

Valtioneuvosto asetti pääministerin johdolla toimivan uuden tutkimus- ja innovaationeuvoston 10.10. Tutkimus- ja innovaationeuvosto tukee valtioneuvostoa pitkäjänteisen tiede-, teknologia- ja innovaatiopolitiikan kehittämisessä sekä seuraa alan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia ja tekee tutkimus- ja innovaatiopolitiikkaan liittyviä aloitteita.

Neuvoston puheenjohtajana toimii pääministeri Antti Rinne. Varapuheenjohtajia ovat tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ja elinkeinoministeri Katri Kulmuni. Kolme muuta valtioneuvoston nimittämää ministeriä ovat opetusministeri Li Andersson, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja sisäministeri Maria Ohisalo.

Ministerijäsenten lisäksi neuvostossa jäseninä ovat Head of Early Research and Business Development Heidi Fagerholm (Merck KGaA), dekaani Peppi Karppinen (Oulun yliopisto), akatemiaprofessori Samuel Kaski (Aalto yliopisto), partner Ilkka Kivimäki (Maki.vc), johtaja Petra Lundström (Fortum Oyj), rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila (Turun ammattikorkeakoulu) ja toimitusjohtaja Antti Vasara (VTT Oy).

Lisätietoja:
-johtaja Erja Heikkinen (OKM), puh. 02953 30101
-opetusneuvos Matti Kajaste (OKM), puh. 02953 30378

Anna-Maja Henriksson Antti Rinne Hanna Kosonen Katri Kulmuni Korkeakoulutus ja tiede Li Andersson Maria Ohisalo Tiede Tutkimus- ja innovaationeuvosto
Palaa sivun alkuun