Hyppää sisältöön

Vähemmistökielisen sanomalehdistön tuet myönnetty

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 26.10.2023 13.45
Tiedote

Valtioneuvosto on päättänyt valtakunnallisilla vähemmistökielillä julkaistavien sanomalehtien ja niitä vastaavien sähköisten julkaisujen tukemisesta sekä ruotsinkielisten uutispalvelujen tuottamisen tuesta. Tukea myönnettiin yhteensä puoli miljoonaa euroa.

Anarâškielâ servi ry:lle myönnettiin 60 000 euroa Anarâš aavis -nimisen verkkosanomalehden toimitus- ja julkaisukustannuksiin, HSS Media Ab:lle 56 000 euroa Syd-Österbotten -lehden julkaisukustannusten alentamiseen, KSF Median julkaisemille Västra Nyland -lehdelle ja Östnyland -lehdelle 85 000 euroa molemmille julkaisukustannusten alentamiseen, Natur och Miljö rf:lle 20 000 euroa Finlands Natur -nimisen verkkosivuston ylläpitoon ja kehittämiseen, Understödsföreningen för Nya Östis rf:lle 33 000 euroa toimitus- ja hallintokustannusten kattamiseen, Tigern rf:n julkaisemalle Ny Tid -lehdelle 20 000 euroa uutisten julkaisemiseen verkkolehdessä sekä ÅU Median julkaisemalle Pargas Kungörelser -lehdelle 56 000 euroa ja Åbo Underrättelser -lehdelle 85 000 euroa lehden julkaisukustannusten alentamiseen.

Tukea voi saada valtakunnallisilla vähemmistökielillä eli saamen, karjalan ja romanin kielillä sekä viittomakielellä julkaistavaan sanomalehteen ja verkkojulkaisuun sekä ruotsinkielisten uutispalvelujen tuottamisen tukemiseen. Määrärahaa saa käyttää myös sellaisten saamen- tai karjalankielisten sisältöjen tuottamiseen, jotka sisältyvät suomen tai ruotsin kielellä julkaistaviin sanomalehtiin.

Lisätietoja: hallitusneuvos Satu Paasilehto, p. 0295 330 240

Valtioneuvoston istuntojen päätössivu