Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Valtion liikuntahallinto täyttää sata vuotta – ”Maksa mitä haluat” -haaste kannustaa liikkumaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö 30.1.2020 9.07
Uutinen
Valtion liikuntahallinto 100 vuotta -logo.

Vuonna 2020 valtion liikuntahallinto juhlii 100-vuotisjuhlavuottaan. Valtion liikuntaneuvosto (silloinen valtion urheilulautakunta) perustettiin 17.6.1920, jota voidaan pitää samalla valtion liikuntahallinnon syntymäpäivänä.

Kutsumme kaikki tärkeät sidosryhmät – kunnat, järjestöt, yritykset ja muut toimijat – mukaan vuoden juhlistamiseen. Yhteinen hetki juhlia on Unelmien liikuntapäivänä, jolloin mukaan pääsee koko Suomi.

Valtion liikuntahallinto, Suomen Olympiakomitea, Kuntaliitto ja Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry haastavat kunnat, järjestöt ja yritykset toteuttamaan Unelmien liikuntapäivää 10.5.2020 ”Maksa mitä haluat” -konseptilla, jossa asiakas saa itse päättää osallistumis- tai sisäänpääsymaksunsa hinnan.

Maksa mitä haluat -konseptin avulla saadaan asukkaita liikkeelle ja tutustumaan oman alueensa liikuntapalveluihin sekä tarjotaan jokaiselle mahdollisuus viettää oman budjettinsa mukainen liikuntapäivä. Idea on peräisin Porista, jossa sitä on toteutettu onnistuneesti useita kertoja.

Olettehan mukana koko Suomen yhteisessä liikkumisen juhlapäivässä? Lähde mukaan haasteeseen, kutsu mukaan tarvittavat yhteistyökumppanit ja tehkää oma toteutuksenne!

Lisätietoa Unelmien liikuntapäivästä ja Maksa mitä haluat -konseptista, viestintämateriaaleja ja tapahtumien ilmoittaminen: www.unelmienliikuntapaiva.fi.

Kerromme lisää valtion liikuntahallinnon 100-vuotisjuhlavuodesta myöhemmin kevään aikana.

Lisätietoja: Saku Rikala, suunnittelija, p. 0295 3 30042.

Sivun alkuun