Hyppää sisältöön

Tehoa ihmiskaupan vastaiseen työhön uuden hankkeen myötä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 27.3.2023 10.33
Uutinen

Oikeusministeriössä on käynnistynyt EU:n sisäisen turvallisuuden rahaston rahoittama kaksivuotinen hanke, jonka tavoitteena on parantaa ihmiskaupan uhrien tunnistamista ja ohjaamista avun piiriin.

Kansallisen ihmiskaupan vastaisen toimintaohjelman (2021–2023) laajan valmistelutyön aikana kävi ilmi, että ihmiskaupan muotojen tunnistamisessa ja uhrien avunsaannissa on merkittäviä puutteita. Tämä johtaa siihen, etteivät rikosvastuu ja ihmiskaupan uhrien oikeudet toteudu.

Tehoa ihmiskaupan vastaiseen työhön -hankkeessa valmistellaan kansallinen ihmiskaupan uhrien tunnistamis- ja ohjausmekanismi. Mekanismin tarkoituksena on parantaa ihmiskaupan kohteeksi joutuneiden henkilöiden tunnistamista sekä turvata uhrien oikeuksien toteutumista ja pääsyä avun piiriin. Tätä kautta edistetään myös rikosvastuun toteutumista.

Lisäksi hankkeessa tuotetaan kirjallinen tilannekuvaraportti ihmiskaupasta ja ihmiskaupan vastaisesta työstä, vahvistetaan ihmiskaupan vastaisesta työstä viestimistä sekä tuotetaan materiaaleja ja koulutuksia uhreja kohtaaville ammattilaisille. Kevääseen 2025 asti kestävälle hankkeelle asetetaan monialainen ohjausryhmä.

Lisätietoa:
Hankepäällikkö Anna Nuotio, p. 0295 150 174, [email protected]
Valtioneuvoston ihmiskaupan vastaisen työn koordinaattori Venla Roth, p. 0295 150 011, [email protected]