Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston kanslia kerää kokemuksia valtioneuvosto.fi-sivuston käytöstä ja kehittämistarpeista. Auta kehittämistyössä ja vastaa lyhyeen verkkokyselyyn

Ulosottopiirejä on ensi vuoden alusta 22

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 27.9.2007 10.17
Tiedote -

Valtioneuvosto päätti tänään ulosoton uudesta, ensi vuoden alusta voimaantulevasta piirijaotuksesta. Kaikkiaan maahan tulee 22 ulosottovirastoa. Virastojen toimipaikoista päättää oikeusministeriö.

Uusi ulosottoa koskeva laki, ulosottokaari, tulee voimaan vuoden 2008 alusta. Sen mukaan ulosottolaitos muodostuu keskushallinnosta ja sen alaisista paikallisista ulosottovirastoista.

Vuodenvaihteessa ulosottovirastojen lukumäärä vähenee alle puoleen nykyisestä 51:stä. Käytännössä vain hallintoa kootaan toimivampiin ja tehokkaampiin kokonaisuuksiin, sillä kaikki nykyiset toimipaikat säilyvät. Uudistus ei siis heikennä palvelujen paikallista saatavuutta. Kaikkiaan ulosottolaitoksella on tällä hetkellä 179 toimipaikkaa. Lähivuosina on lisäksi tarkoitus kehittää ulosoton sähköistä asiointia.

Uusien ulosottovirastojen toimialueiden eli ulosottopiirien rajat noudattavat valtaosin maakuntarajoja:

Etelä-Karjalan ulosottoviraston toimialueena ovat Imatran ja Lappeenrannan kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Lappeenranta, ja sivutoimipaikka on Imatralla.

Helsingin ulosottoviraston toimialue on Helsingin kihlakunta ja päätoimipaikkana on Helsinki.

Itä- ja Keski-Uudenmaan ulosottoviraston toimialueena ovat Hyvinkään, Keski-Uudenmaan, Loviisan, Porvoon ja Vantaan kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Vantaa, ja sivutoimipaikat ovat Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Loviisassa, Porvoossa ja Nurmijärvellä.

Kanta-Hämeen ulosottoviraston toimialueena ovat Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Hämeenlinna, ja sivutoimipaikat ovat Forssassa ja Riihimäellä.

Kymenlaakson ulosottoviraston toimialueena ovat Haminan, Kotkan ja Kouvolan kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Kouvola, ja sivutoimipaikat ovat Haminassa ja Kotkassa.

Länsi-Uudenmaan ulosottoviraston toimialueena ovat Espoon, Lohjan, Raaseporin ja Vihdin kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Espoo, ja sivutoimipaikat ovat Hangossa, Karjaalla, Karkkilassa, Lohjalla, Tammisaaressa, Inkoossa ja Kirkkonummella.

Päijät-Hämeen ulosottoviraston toimialueena ovat Heinolan, Lahden ja Orimattilan kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Lahti, ja sivutoimipaikat ovat Heinolassa, Orimattilassa, Asikkalassa, Kärkölässä ja Mäntsälässä.

Etelä-Pohjanmaan ulosottoviraston toimialueena ovat Alavuden, Kauhajoen, Lapuan ja Seinäjoen kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Seinäjoki, ja sivutoimipaikat ovat Alajärvellä, Alavudella, Kauhajoella, Kurikassa, Lapualla, Ähtärissä, Evijärvellä, Ilmajoella, Isojoella, Jalasjärvellä, Jurvassa, Lappajärvellä ja Teuvalla.

Keski-Suomen ulosottoviraston toimialueena ovat Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Saarijärven ja Äänekosken kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Jyväskylä, ja sivutoimipaikat ovat Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä, Viitasaarella, Äänekoskella, Hankasalmella, Joutsassa, Karstulassa, Kivijärvellä, Korpilahdessa, Kuhmoisissa, Laukaassa, Petäjävedellä ja Pihtiputaalla.

Pirkanmaan ulosottoviraston toimialueena ovat Ikaalisen, Kangasalan, Mäntän, Nokian, Tampereen ja Valkeakosken kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Tampere, ja sivutoimipaikat ovat Akaassa, Ikaalisissa, Mäntässä, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Valkeakoskella, Virroilla, Ylöjärvellä, Hämeenkyrössä, Kangasalla, Lempäälässä, Ruovedellä ja Urjalassa.

Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ulosottoviraston toimialueena ovat Kaustisen, Kokkolan, Kyrönmaan, Mustasaaren, Närpiön, Pietarsaaren ja Vaasan kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Vaasa, ja sivutoimipaikat ovat Kannuksessa, Kristiinankaupungissa, Kokkolassa, Närpiössä, Pietarsaaressa, Uudessakaarlepyyssä, Kaustisella, Kruunupyyssä, Laihialla, Maalahdessa ja Vöyri-Maksamaalla.

Satakunnan ulosottoviraston toimialueena ovat Kankaanpään, Kokemäen, Porin, Rauman ja Vammalan kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Pori, ja sivutoimipaikat ovat Huittisissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Raumalla, Vammalassa, Eurassa ja Säkylässä.

Varsinais-Suomen ulosottoviraston toimialueena ovat Kaarinan, Loimaan, Raision, Salon, Turun, Turunmaan ja Vakka-Suomen kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Turku, ja sivutoimipaikat ovat Kaarinassa, Loimaalla, Paraisilla, Raisiossa, Salossa, Somerolla, Uudessakaupungissa, Kemiössä, Liedossa, Mynämäellä ja Pöytyällä.

Pohjois-Karjalan ulosottoviraston toimialueena ovat Ilomantsin, Joensuun, Kiteen, Lieksan ja Nurmeksen kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Joensuu, ja sivutoimipaikat ovat Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa, Ilomantsissa ja Juuassa.

Etelä-Savon ulosottoviraston toimialueena ovat Juvan, Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Mikkeli, ja sivutoimipaikat ovat Pieksämäellä, Savonlinnassa, Heinävedellä, Joroisissa, Juvalla, Kangasniemellä, Mäntyharjulla, Puumalassa, Rantasalmella, Ristiinassa ja Sulkavalla.

Pohjois-Savon ulosottoviraston toimialueena ovat Koillis-Savon, Kuopion seudun, Sisä-Savon, Varkauden seudun ja Ylä-Savon kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Kuopio, ja sivutoimipaikat ovat Iisalmessa, Juankoskella, Kiuruvedellä, Nilsiässä, Suonenjoella, Varkaudessa, Kaavilla, Karttulassa, Keiteleellä, Lapinlahdella, Leppävirralla, Pielavedellä, Siilinjärvellä, Sonkajärvellä, Varpaisjärvellä ja Vieremällä.

Kainuun ulosottoviraston toimialueena ovat Kajaanin, Kuhmon ja Suomussalmen kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Kajaani, ja sivutoimipaikat ovat Kuhmossa, Hyrynsalmella, Puolangalla, Sotkamossa ja Suomussalmella.

Oulun seudun ulosottoviraston toimialueena ovat Haukiputaan, Kuusamon, Limingan, Oulun ja Pudasjärven kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Oulu, ja sivutoimipaikat ovat Kuusamossa, Haukiputaalla, Limingassa, Muhoksella, Pudasjärvellä, Pulkkilassa, Taivalkoskella ja Vaalassa.

Raahen seudun ulosottoviraston toimialueena ovat Haapajärven, Raahen ja Ylivieskan kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Raahe, ja sivutoimipaikat ovat Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Pyhäjärvellä ja Ylivieskassa.

Lapin ulosottoviraston toimialueena ovat Inari-Utsjoen, Kittilän, Koillis-Lapin, Käsivarren, Ranua-Posion, Rovaniemen ja Sodankylän kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Rovaniemi, ja sivutoimipaikat ovat Kemijärvellä, Inarissa, Kittilässä, Muoniossa, Posiolla, Ranualla, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Länsi-Pohjan ulosottoviraston toimialueena ovat Kemin, Tornion ja Tornionlaakson kihlakunnat. Päätoimipaikkana on Kemi, ja sivutoimipaikat ovat Torniossa, Kolarissa, Pellossa ja Ylitorniossa.

Ahvenanmaan maakunnassa ulosottoa hoitaa edelleen maakunnanvoudinvirasto, jonka päätoimipaikkana on Maarianhamina.

Lisätietoja:
Ulosottojohtaja Juhani Toukola, puh. (09) 1606 7773, ja neuvotteleva virkamies Kari Liede, puh. (09) 1606 9527

 
Sivun alkuun