Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Hallitus esittää lisärahaa Pelastusopistolle, Maahanmuuttovirastolle ja poliisin toimitiloihin

Sisäministeriö
21.11.2019 13.49
Tiedote 101/2019
kolikoita lasipurkissa

Vuoden 2020 talousarvion täydentävä esitys annettiin eduskunnalle valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina 21. marraskuuta. Täydentävässä talousarvioesityksessä Pelastusopistolle esitetään 2,4 miljoonan euron lisämääräraha vuodelle 2020.

- Tällä esityksellä hallitus turvaa Pelastusopiston kehittämisen vahvana pelastusalan koulutuksen ja tutkimus- ja kehittämistoiminnan kansallisena osaamiskeskuksena. Lisämääräraha varmistaisi, että Pelastusopisto pystyy hoitamaan lakisääteiset tehtävänsä eikä ydintoimintoja tarvitse sopeuttaa, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo.

Täydentävässä talousarvioesityksessä esitetään myös 2,0 miljoonan euron lisämäärärahaa Maahanmuuttoviraston ICT-menoihin. Lisämääräraha kohdennettaisiin ulkomaalaisasioiden sähköiseen käsittelyjärjestelmään. Sujuva ja viivytyksetön käsittely tarvitsee myös ajantasaisia tietojärjestelmiä, oikeusturvan ja yksilöllisen käsittelyn heikentymättä.

Myös poliisin toimitilahankkeille esitetään 3,0 miljoonan euron lisämäärärahaa.

- On tärkeää, että poliisit voivat työskennellä terveellisissä, tarpeita vastaavissa tiloissa. Tähän hallitus on hallitusohjelmassaan ja konkreettisilla toimillaan tarttunut, jatkaa sisäministeri Ohisalo.

Lisätietoja:
erityisavustaja Jarno Lappalainen, p. 0400 536 973

Sivun alkuun