Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Islam Expo -tapahtumassa etnisten suhteiden neuvottelukunta, yhdenvertaisuushanke ja vähemmistövaltuutetun toimisto

Sisäministeriö 21.11.2013 10.54
Uutinen

Islam Expo järjestetään Wanhassa Satamassa 22.-24.11. Sisäministeriön yhdenvertaisuushankkeen tiimi, etnisten suhteiden neuvottelukunta ja vähemmistövaltuutetun toimisto osallistuvat tapahtumaan yhteisellä messupisteellä 23.ja 24.11.

Islam Expo –tapahtuman tarkoituksena on lisätä vuoropuhelua ja eri uskontojen yhteiseloa Suomessa, ja esitellä islamilaista kulttuuritarjontaa positiivisessa hengessä niin valtaväestölle kuin Suomessa eläville muslimeille. Kyseessä on Suomen suurin islamia ja islamilaista kulttuuria esittelevä tapahtuma. Tapahtuma järjestetään Wanhassa Satamassa, Pikku Satamakatu 3-5, Helsinki.

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Suomen Islamilainen neuvosto, SINE ry, joka on Suomessa toimivien muslimijärjestöjen kattojärjestö. Islam Expon monipuolisessa ohjelmassa on jokaiselle jotakin: puhujia eri puolilta maailmaa, paneelikeskusteluja, tietoiskuja, kulttuuriohjelmaa, ohjelmaa lapsille, islamilaista musiikkia ja eri muslimikulttuureihin tutustumista.

Islam Expo 3 –tapahtuman tarkoituksena on rakentaa siltaa valtaväestön sekä muslimien välille ja osaltaan hälventää muslimeihin kohdistuneita ennakkoluuloja ja negatiivisia stereotypioita. Järjestäjän mukaan islamia ja islamilaista kulttuuria esittelevälle tapahtumalle on Suomessa tarvetta, sillä islamista ja muslimeista mm. median välityksellä leviävä kuva on usein hyvin negatiivinen. Tämä vaikuttaa kielteisesti sekä valtaväestön asenteisiin Suomessa eläviä muslimeita kohtaan että muslimimaahanmuuttajien sopeutumiseen.

Lisätietoa tapahtumasta ja puhujista www.islamexpo.fi/index.html

Yhdenvertaisuus etusijalle -hanke www.yhdenvertaisuus.fi

Etnisten suhteiden neuvottelukunta www.intermin.fi/etno

Vähemmistövaltuutettu www.ofm.fi

Palaa sivun alkuun