Hyppää sisältöön

Laura Yli-Vakkuri sisäasiainministeriön kansainvälisten asioiden yksikön johtajan määräaikaiseen virkaan

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 21.7.2011 11.00
Tiedote -

Valtioneuvosto on nimittänyt sisäasiainministeriön kansainvälisten asioiden yksikön johtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen ylijohtaja Laura Yli-Vakkurin ajalle 1.8.2011-1.2.2015. Yli-Vakkuri on nimitetty tehtävään enintään siksi ajaksi, jonka viran vakinainen haltija, Antti Pelttari, on virkavapaana tultuaan nimitetyksi Suojelupoliisin päällikön määräaikaiseen virkasuhteeseen.

Kansainvälisten asioiden yksikön johtaja toimii yksikkönsä päällikkönä. Yksikkö vastaa ministeriön EU-asioiden valmistelun yhteen sovittamisesta ja siviilikriisinhallinnan kotimaan valmiuksien kehittämisestä. Yksikkö avustaa ministeriön johtoa kansainvälisten ja Euroopan unioniin liittyvien asioiden hoitamisessa. Lisäksi yksikkö toimii Euroopan pakolaisrahaston, ulkorajarahaston, paluurahaston ja kotouttamisrahaston vastuuviranomaisena. Yksikkö vastaa myös ministereiden ja kansliapäällikön kansainvälisten vierailujen ja matkojen valmistelusta.

Virkaan haki 5 henkilöä. Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä perehtyneisyys viran tehtävänalaan ja käytännössä osoitettu johtamistaito. Yli-Vakkuri on jo aikaisemmin hoitanut tehtävää 1.3.2009 lukien Antti Pelttarin tultua nimitetyksi sisäasiainministeriön valtiosihteeriksi.

Lisätietoja: hallitusneuvos Ismo Atosuo, 071 878 8303

Sivun alkuun