Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Mikkonen: Suomessa on varauduttava ukrainalaispakolaisten määrän kasvuun

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 25.11.2022 13.22
Uutinen

Ensi vuonna Suomeen arvioidaan saapuvan Ukrainasta noin 30 000–40 000 uutta tilapäisen suojelun hakijaa, kirjoittaa sisäministeri Krista Mikkonen sisäministeriön blogissa. Arviota on nostettu aiemmasta 30 000:sta, ja sitä tarkennetaan jatkuvasti.

Talven tulo ja Venäjän iskut muun muassa energiainfrastruktuuriin vaikeuttavat entisestään tilannetta Ukrainassa. Tällä hetkellä miljoonat ukrainalaiset ovat ilman sähköä, lämmitystä ja vettä.

– On hyvin todennäköistä, että arkielämän mahdollisuuksien vaikeutuessa yhä useampi ukrainalainen joutuu pakenemaan kotimaastaan ja etsimään turvaa muualta. Meidän on myös Suomessa varauduttava apua tarvitsevien sotapakolaisten määrän kasvuun. On velvollisuutemme auttaa ukrainalaisia, ministeri Mikkonen kirjoittaa.

Vastaanoton järjestämistä koordinoi sisäministeriö. Ukrainalaisten asiat kattavat kuitenkin laajasti elämän eri osa-alueet ja koskettavat siten liki kaikkia hallinnonaloja. 

– Valtion ja kuntien lisäksi myös järjestöillä, yrityksillä ja tavallisilla suomalaisilla on tärkeä rooli ukrainalaisten auttamisessa ja heidän kotoutumisensa tukemisessa. Suomeen saapuneiden ukrainalaisten auttaminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Toivon, että suomalaisten halu auttaa säilyy edelleen korkeana.

 
Sivun alkuun