Hyppää sisältöön

Risto Lammi blir avdelningschef vid inrikesministeriets polisavdelning

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 10.11.2017 10.52 | Publicerad på svenska 10.11.2017 kl. 13.21
Pressmeddelande 118/2017

Inrikesministeriet har utnämnt politices magistern, polischef Risto Lammi till tjänsteförhållande för viss tid som avdelningschef vid ministeriets polisavdelning för tiden 15.11.2017–30.6.2018.

För närvarande är Risto Lammi polischef vid polisinrättningen i Österbotten. Lammi har gedigen kännedom om polisförvaltningen. Lammi har mångsidig erfarenhet av olika uppgifter och av arbete på olika organisationsnivåer i polisförvaltningen. Lammi har arbetat bl.a. vid Polisstyrelsen, polisinrättningen i Mellersta Finland, länsstyrelsen i Västra Finlands län, Polisyrkeshögskolan och vid flera polisinrättningar under sammanlagt över 30 års tid.

Avdelningschefen vid inrikesministeriets polisavdelning leder och utvecklar verksamheten vid avdelningen samt svarar för att avdelningens uppgifter sköts med gott resultat, ändamålsenligt och effektivt. Vidare ingår i avdelningschefens uppgifter bl.a. att allmänt utveckla branschen och sörja för de allmänna verksamhetsförutsättningarna samt att samarbeta nationellt och internationellt med intressentgrupper. Avdelningschefen har titeln överdirektör.

Tjänsteförhållandet för viss tid som avdelningschef lediganslogs när avdelningschef Kauko Aaltomaa övergick till uppgiften som chef för EU:s civila krishanteringsinsats i Palestinska området.

Ytterligare information:

Päivi Nerg, kanslichef, tfn 050 456 1012, [email protected]