Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Seminaari Turvallisempi huominen – harvaan asutuilla alueilla, Mikkelissä

Sisäministeriö 2.1.2013 10.34
Uutinen

Valtakunnallinen harvaan asuttujen alueiden turvallisuusseminaari järjestetään 29.1.2013 Itä-Suomen aluehallintovirastossa, Mikkelissä. Seminaarissa harvaan asuttujen alueiden kysymyksiä tarkastellaan laajasti ottaen huomioon turvallisuuteen, elinvoimaan ja hyvinvointiin liittyvien asioiden tiivis kytkeytyminen toisiinsa. Hyvä sisäinen turvallisuus edistää harvaan asuttujen alueiden elinvoimaisuutta ja hyvinvointia.

Seminaari on tarkoitettu kaikille paikalliseen turvallisuussuunnitteluun ja työhön osallistuville, kuten hallintokuntien, poliisi- ja pelastustoimen, järjestöjen ja elinkeinoelämän edustajille, aluehallintovirastojen ja elinkeino-, työvoima- ja ympäristökeskusten edustajille sekä eri ministeriöiden turvallisuusasioita valmisteleville virkamiehille.

/Users/sirkkup/Development/Projects/SM/tietodepalvelu_tiedotteet_tuotanto_2016-11-30.xml Seminaarin tavoitteena on esitellä harvaan asutuilla alueilla kehitettyjä hyviä käytäntöjä, kokemuksia ja oppeja sekä edistää paikalliseen turvallisuus- ja hyvinvointityöhön osallistuvien toimijoiden verkostoitumista.

Seminaarissa käsitellään VN:n v. 2012 tekemää periaatepäätöstä sisäisen turvallisuuden ohjelmasta ja sen alueellista toimeenpanoa. Muita aiheita ovat päihteet ja lähisuhdeväkivalta sekä viranomaisten palvelut ja niiden tulevaisuus harvaan asutuilla alueilla.

Seminaari on maksuton ja siihen tulee ilmoittautua 18.1.2013 mennessä webropolin kautta. Osanottajat maksavat itse majoitus-, matka- ja ateriakulunsa.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä sisäasiainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja Itä-Suomen aluehallintovirasto.

Lisätietoja: sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen, 071 878 8370

Palaa sivun alkuun