Hyppää sisältöön

Sisäministeriö pyytää Poliisihallitukselta selvitystä arpajaislain tulkinnasta

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 4.6.2015 13.31
Tiedote

Sisäministeriö pyytää Poliisihallitukselta selvitystä siitä, miten se on tulkinnut arpajaislakia antaessaan rahapeliyhtiöille markkinointia koskevia kieltopäätöksiä sekä rahapelien markkinointia koskevat Poliisihallituksen linjaukset. Selvitys on toimitettava sisäministeriölle 18.6.2015 mennessä.

Poliisihallitus on tehnyt arpajaislain nojalla 2.6.2015 päätökset, joilla se kieltää Veikkausta markkinoimasta rahapelejä myyntipaikkojen kassoilla ja Raha-automaattiyhdistystä käyttämästä tietyn pelin markkinoinnissa muun muassa kuva- tai videomateriaalia. Kiellon rikkomisesta Poliisihallitus on asettanut molemmille yhtiöille uhkasakon.

Sisäministeriö vastaa rahapelipolitiikan ohjauksesta sekä arpajaislain valmistelusta. Näiden tehtäviensä vuoksi sisäministeriö pyytää Poliisihallitukselta tietoa päätösten ja linjausten perusteluista ja arpajaislain tulkinnasta. Lisäksi Poliisihallitukselta pyydetään selvitystä siitä, onko rahapelaamisen ja markkinoinnin toimintaympäristö muuttunut.

Sisäministeriössä on alkamassa arpajaislain uudistaminen. Arpajaislain uudistaminen perustuu viime hallituskaudella tehtyyn perusteelliseen selvitystyöhön rahapelilainsäädännön kehittämisestä. Virkamiestyöryhmä antoi ehdotuksensa maaliskuussa ja sen ehdotukset saivat laajan parlamentaarisen tuen. Työryhmä ehdotti muun muassa Veikkaus Oy:n, Raha-automaattiyhdistyksen ja Fintoto Oy:n rahapelitoiminnan yhdistämistä sekä valvonnan vahvistamista ja siirtämistä Poliisihallituksesta sisäministeriöön.

Lisätietoja

kansliapäällikkö Päivi Nerg, 0295 418803