Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomi lähettää materiaaliapua Latvialle vaikean koronatilanteen hoitoon

sisäministeriösosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.10.2021 15.58
Tiedote 134/2021

Suomi lähettää Latvialle kuusi hengityskonetta vaikean koronatilanteen hoitoon. Materiaaliapu lähetetään Euroopan unionin pelastuspalvelumekanismin kautta.

Latvian viranomaiset ovat pyytäneet materiaaliapua EU-mailta maan nopeasti pahentuneen covid-19-tilanteen vuoksi. Suomi on tarjonnut Latvialle kuutta hengityskonetta ja Latvia on tänään ilmoittanut hyväksyvänsä tarjouksen.

Avustusmateriaali lähetetään EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta osana unionin yhteistä avustustehtävää. Euroopan hätäavun koordinaatiokeskus koordinoi avunantoa ja tukee apua lähettäviä jäsenvaltioita logistiikan järjestämisessä sekä kuljetuskustannuksissa.

Sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja Huoltovarmuuskeskus toimivat avun lähettämisessä yhteistyössä. Sisäministeriö päättää ja koordinoi Suomen toiminnan EUn pelastuspalvelumekanismissa ja rahoittaa materiaalihankinnan. Sosiaali- ja terveysministeriö päättää Huoltovarmuuskeskuksen varastoimien lääkintälaitteiden käytöstä sekä koronatilanteessa tarvittavista terveydenhuollon varmuusvarastohankinnoista. Huoltovarmuuskeskus ylläpitää valtion varmuusvarastoja sekä hoitaa siihen liittyvää suunnittelua ja tekee varmuusvarastointiin liittyvää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Pekka Tiainen, sisäministeriö, 
p. 050 456 4477, [email protected]

johtaja Jaakko Pekki, Huoltovarmuuskeskus, 
p. +358 29 505 1015, [email protected]

valmiusjohtaja Pekka Tulokas, sosiaali- ja terveysministeriö, 
p. +358 295 163 202, [email protected]

 
Sivun alkuun