Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomi lähetti lisää siviilipuolen materiaaliapua Ukrainaan ja Moldovaan

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 22.4.2022 13.14
Tiedote

Suomesta lähetettiin 14.4. kaksi ambulanssia ja pelastustoimen tarvikkeita Ukrainaan sekä lääkinnällisiä tarvikkeita Moldovaan. Lisäksi Ukrainaan toimitettiin Suomesta lääkelahjoitus. Materiaaliapu tarjottiin Euroopan unionin pelastuspalvelumekanismin (European Union Civil Protection Mechanism) kautta. 

Suomi on lähettänyt viime viikkojen aikana materiaaliapua Ukrainaan ja lähialuille sekä asiantuntijoita Puolaan ja Slovakiaan tukemaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta tulevan avun koordinointia. Euroopan hätäavun koordinaatiokeskus (Emergency Response Coordination Centre) koordinoi Ukrainaan ja lähialueille pelastuspalvelumekanismin kautta toimitettavaa apua.

-Avuntarve Ukrainan kriisissä ja lähialueilla ei ole lakannut, vaan erilaista siviilimateriaaliapua kaivataan kipeästi vielä pitkään. Suomi jatkaa aktiivisesti avunantoa. Viimeisimpään avustuslähetykseen on koottu kipeästi kaivattuja lääkinnällisiä tarvikkeita sekä ambulansseja ja pelastustoimen materiaalia. Avustusten kokoaminen ei onnistuisi ilman eri toimijoiden vahvaa auttamishalua ja hyvää yhteistyötä, mistä suuri kiitos, sisäministeri Krista Mikkonen toteaa.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Pekka Tiainen, sisäministeriö, p. 0295 488 227
kansainvälisten asioiden johtaja Pauliina Eskola, sisäministeriö, p. 0295 488 263

 
Sivun alkuun