Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Uuden ulkovartiolaivan kölinlasku STX Finlandin Rauman telakalla

Sisäministeriö 27.2.2013 10.33
Uutinen

Rajavartiolaitoksen tiedote

Rajavartiolaitoksen rakenteilla olevan ulkovartiolaivan köli laskettiin STX Finland Oy:n Rauman telakalla maanantaina 25.2.2013. Kölinlaskua juhlistamassa oli muun muassa STX Finlandin, Rajavartiolaitoksen, luokituslaitoksen ja median edustajia.

Ulkovartiolaivahanke on Rajavartiolaitokselle tärkeä sekä rajaturvallisuuden että ympäristöturvallisuuden näkökulmasta. Meriliikenteen riskien hallinta ja hyvä meripelastusvalmius edellyttävät Rajavartiolaitoksen kaluston uudistamista. Valmistuessaan uusi alus parantaa Suomen meripelastuskykyä myös vaikeissa olosuhteissa sekä monialaonnettomuuksissa. Sen lisäksi että alus kykenee hätähinauskykynsä avulla suojaamaan muita aluksia vahingoilta, on aluksen oman toimintavarmuuden takaamiseksi vauriosietokyky ollut suunnittelussa tärkeässä asemassa. Suuri vauriosietokyky esimerkiksi karilleajo- ja konerikkotilanteissa on varmistettu kaksoispohjalla ja kahdennetulla konehuoneella. Nyt valmisteilla oleva alus täydentää Suomen kykyä avomeriöljyntorjunnassa merkittävästi.

Alusta pystytään hyödyntämään Suomen meripelastusvastuualueella ja sen ulkopuolella erilaisissa tavanomaisissa ja suuronnettomuuksissa esimerkiksi toimimalla evakuointialustana, öljyntorjuntayksikkönä, onnettomuusalueen johtoyksikkönä tai jopa antamalla polttoainetta helikoptereille niiden toiminta-ajan kasvattamiseksi onnettomuusalueella.

Kansainvälisesti useat rannikkovartiostojen alukset noudattavat kansallislipun väritystä. Rajavartiolaitoksen uusi sinivalkoinen ulkovartiolaiva noudattaa nyt tätä käytäntöä, mikä tukee työskentelyä merialueittemme kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Ulkovartiolaivan valmistumista voi seurata osoitteessa www.raja.fi/uvl10 Laivan nimestä on käynnissä nimikilpailu. Oman ehdotuksensa voi jättää toukokuun loppuun mennessä osoitteessa www.raja.fi/nimilaivalle .

Lisätietoja: Gunnar Holm, Rajavartiolaitoksen esikunnan teknillisen osaston alusyksikön päällikkö, puh. 071 872 1541

Palaa sivun alkuun