Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Antti Riivari utnämnd till generaldirektör för Patent- och registerstyrelsen

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 25.8.2016 13.04
Pressmeddelande

Statsrådet har den 25 augusti 2016 utnämnt juris kandidat Antti Riivari till generaldirektör för Patent- och registerstyrelsen (PRS). Riivaris mandatperiod är femårig, 1.3.2017 – 28.2.2022. Tjänsten söktes av 14 personer.

Antti Riivaris meriter ansågs vara mycket god förtrogenhet med Patent- och registerstyrelsens verksamhetsområde, vision om verkets roll i förhållande till verksamhetsmiljön och intressentgrupperna och dessutom god kännedom om EU-frågor och internationella frågor som berör verksamhetsområdet. Han har även en gedigen erfarenhet av statsförvaltningens utvecklings- och digitaliseringsprocesser.

Riivari är för närvarande verksam som chef för gruppen för inremarknadspolitik och företagslagstiftning vid arbets- och näringsministeriet. Han har varit verksam inom statsförvaltningen i 25 års tid, först vid handels- och industriministeriet och sedermera vid arbets- och näringsministeriet. Under sin karriär har Riivari även verkat som specialsakkunnig vid Finlands EU-representation i Bryssel.

Ämbetsverkets nuvarande generaldirektör Rauni Hagman går i pension. PRS hör till arbets- och näringsministeriets förvaltningsområde.

Ytterligare upplysningar:
överdirektör Pekka Timonen, ANM, tfn 029 506 0060

 
Sivun alkuun