Hyppää sisältöön

Elinkeinoministeri Rydman vierailee Tukholmassa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 12.3.2024 10.17
Tiedote

Elinkeinoministeri Wille Rydman vierailee Tukholmassa 12.-13.3.2024. Matkan aiheita ovat Suomen ja Ruotsin välinen teollisuuspoliittinen yhteistyö sekä ajankohtaiset EU-asiat.

Tukholmassa ministeri Rydman tapaa varapääministeri, energia- ja elinkeinoministeri Ebba Buschin. Aiheina ovat muun muassa teollisuuspolitiikka ja yhteinen EU-vaikuttaminen. Tapaamisessa infrastruktuuri- ja asuntoministeri Andreas Carlsonin sekä Sjöfartsverketin varapääjohtaja Joel Smithin kanssa aiheina ovat jäänmurtajien ja telakkateollisuuden tilannekuvat. Elinkeinoministeri keskustelee myös Ruotsin elinkeinoelämää edustavan Svenskt Näringslivin hallituksen puheenjohtajan sekä Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin valtuuston puheenjohtajan Jacob Wallenbergin kanssa. Aiheena on Suomen ja Ruotsin elinkeinoelämän tiivis yhteistyö. 
 
Elinkeinoministeri Rydman tapaa myös kansainvälisen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen vastaisen toimintaryhmän FATFin (Financial Action Task Force) puheenjohtaja Raja Kumarin yhdessä pohjoismaisten kollegojen kanssa. Tapaamisen isäntänä toimii Ruotsin hallituksen rahoitusmarkkinoista vastaava ministeri Niklas Wykman.
 
Ministeri tapaa Tukholmassa myös paikallisen Team Finland -verkoston edustajia.
 
Lisätiedot: 
elinkeinoministerin erityisavustaja Lassi Noponen, 050 407 6033
Virkamiesavustaja (EU-ja kansainväliset asiat) Leila Vilhunen, TEM, p. 0295 047 120
 

Sivun alkuun