Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Ensimmäiset valtionavustukset kunnille yksinyrittäjien tukemiseksi

Työ- ja elinkeinoministeriö
20.4.2020 12.57
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö on tehnyt ensimmäiset päätökset kuntien valtionavustuksista, jotka on tarkoitettu yksinyrittäjien tukemiseen koronavirustilanteessa. Hakemuksia kunnista on ministeriöön saapunut yli 200. Kuntien lähettämät hakemukset käsitellään mahdollisimman nopeasti. Käsittelyaika nyt saapuville hakemuksille maksuun saakka on arviolta noin kaksi viikkoa. Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta.

Kuntien hakemukset käsitellään työ- ja elinkeinoministeriössä saapumisjärjestyksessä. Kaikkein suurimmat yli 10 miljoonan avustuspäätökset käsitellään erikseen. Ensimmäiset kunnat saavat ensimmäisen avustuserän tililleen jo tällä viikolla. Työ- ja elinkeinoministeriö kuitenkin kannustaa kuntia avaamaan tukihaun yksinyrittäjille jo ennen avustuspäätöstä ja kertomaan haun avautumisen aikataulusta yrittäjille mahdollisimman nopeasti.

Yrittäjät hakevat tukea yrityksensä kotikunnasta

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta.

Kunnat neuvovat yrittäjiä haussa ja käsittelevät hakemukset saapumisjärjestyksessä. Kuntien on tarkoitus avata haut mahdollisimman pian, ja moni kunta on jo tiedottanut alueensa yrittäjille haun avautumisesta.

Valtio on varannut yksinyrittäjien tukeen yhteensä 250 miljoonaa euroa. Työ- ja elinkeinoministeriö seuraa rahoituksen riittävyyttä.

Sivun alkuun