Hyppää sisältöön

Komissaari Elisa Ferreira vierailee Suomessa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.9.2023 9.30
Tiedote
Komissaari Elisa Ferreira
Komissaari Elisa Ferreira. Kuva: Euroopan unioni, 2023

EU:n koheesio- ja uudistusasioista vastaava komissaari Elisa Ferreira vierailee Suomessa 20.- 22.9. Ferreira tapaa vierailunsa aikana elinkeinoministeri Wille Rydmanin ja osallistuu tämän kanssa Rakennetaan yhdessä tulevaisuuden EU:n alue- ja rakennepolitiikkaa –tapahtumaan Mikkelissä 21.9. Komissaari Ferreira tapaa myös pääministeri Petteri Orpon ja Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutzin.

Komissaari Ferreira tapaa keskiviikkona Helsingin kaupungin johtoa pormestari Juhana Vartiaisen johdolla. Vantaalla komissaari tutustuu EU:n ja Euroopan neuvoston rahoittamaan osallistavan kotoutumisen hankkeeseen. Komissaarin ottavat vastaan oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen, Vantaan pormestari Pekka Timonen ja kansainvälisten asioiden päällikkö Elina Värtö.

Torstaina aamupäivällä komissaari tapaa Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutzin ja pääministeri Petteri Orpon.

Torstaina iltapäivällä Ferreira keskustelee elinkeinoministeri Wille Rydmanin kanssa EU:n tulevasta koheesiopolitiikasta. He myös alustavat aiheesta Tulevaisuuden EU:n alue- ja rakennepolitiikka -tapahtumassa. Tapahtuman yhteydessä komissaari tapaa myös maakuntajohtajia.

Mikkelissä Ferreira vierailee kiertotalouskeskus Eco Sairilassa. Eco Sairilassa komissaarille esitellään alueellista materiaalikiertoa ja vedenkäsittelyn teknologioita. Mikkelistä komissaari Ferreira jatkaa perjantaina Imatralle, jossa hän vierailee Imatran raja-asemalla. Perjantaina iltapäivällä Ferreira tutustuu Lappeenrannassa Huuhansuon turvetuotantoalueeseen.


Lisätiedot:
elinkeinoministerin virkamiessihteeri Leila Vilhunen, TEM, p. 0295 047 120
elinkeinoministerin erityisavustaja Teemu Hartikainen,TEM, p. 050 563 0200
tiedottaja Nina Hotti, Euroopan komission Suomen-edustusto, p. 050 384 7857


Rakennetaan yhdessä tulevaisuuden EU:n alue- ja rakennepolitiikkaa -tapahtuma