Hyppää sisältöön

Maarit Merla Kansallisen Lääkekehityskeskuksen toimitusjohtajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.12.2023 13.00
Tiedote
Maarit Merla puolikuvassa

Kansallinen Lääkekehityskeskus Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu Maarit Merla. Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2024. Kansallinen Lääkekehityskeskus Oy on Suomen valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö, joka kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön omistajaohjaukseen ja hallinnonalaan. Yhtiö palvelee koko maan korkeakouluja ja tutkimuslaitoksia, kliinisen lääketutkimuksen toimijoita sekä alan yrityksiä.

Maarit Merla on toiminut Life science -alalla yli 22 vuoden ajan, kansainvälisessä diagnostiikkayrityksessä, bioteknologian startupissa ja globaalissa lääkekonsernissa. Hän on työskennellyt toukokuun alusta 2022 lähtien Organon R&D Finlandin yksikönjohtajana ja tätä ennen Forendo Pharman liiketoiminnan kehittämisjohtajana. Merla on toiminut myös Suomen Bioteollisuuden hallituksen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä Lääketeollisuus ry:ssä ja Kemianteollisuus ry:ssä.

”Kansallisen Lääkekehityskeskuksen toimitusjohtajan tehtävä on ainutlaatuinen mahdollisuus luoda toimiva kanava lääkealan innovaatioiden kansainväliseen rahoitukseen ja kaupalliseen menestykseen. Kokemukseni startup-vaiheen lääkekehityksestä, rahoituksen hankinnasta ja kumppanuuksien luomisesta luo hyvät edellytykset onnistua tässä tehtävässä”, toteaa Merla.

”Olen iloinen saatuamme Maarit Merlan yhtiön toimitusjohtajaksi. Yhtiö saa vetäjäkseen kokeneen, osaavan ja motivoituneen tekijän. Hallituksen tuella ja toimitusjohtajan johdolla rakennetaan yhtiön strategia ja sen mukainen liiketoimintasuunnitelma sekä rekrytoidaan tarvittava organisaatio”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Jyrki Liljeroos.

TEM:n tiedote 23.11.2023: Kansalliselle Lääkekehityskeskukselle 20 miljoonan euron pääomitus

Lisätiedot:
johtava asiantuntija Tarja Enala TEM, p. 0295 047 135
hallituksen puheenjohtaja Jyrki Liljeroos, Kansallinen Lääkekehityskeskus Oy, p. 040 062 5770
toimitusjohtaja Maarit Merla (1.1.2024 alkaen), Kansallinen Lääkekehityskeskus Oy, p. 040 310 8023