Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Mikko Vähä-Sipilä nimitetty TEM:n hallinnoimien EU:n elpymis- ja palautumistukivälinetoimien johtajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.8.2021 13.10
Uutinen
Mikko Vähä-Sipilä

Yhteiskuntatieteiden tohtori Mikko Vähä-Sipilä on nimitetty työ- ja elinkeinoministeriön johtajan virkaan 24.8.2021 alkaen. Hallitus päätti nimityksestä 19.8.2021.

Johtajan tehtävänä on EU:n elpymis- ja palautumistukivälinetoimien (RRF-toimien) johtaminen työ- ja elinkeinoministeriössä. Tehtävänä on vastata tukivälineen hallinnosta ja toimeenpanon koordinoinnista ministeriössä sekä yhteistyöstä ministeriön eri osastojen ja valtiovarainministeriön kanssa.

– Työ- ja elinkeinoministeriöllä on tärkeä rooli Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman toteutuksessa. Suunnitelman tehokas toimeenpano ja hyvä hallinto saadaan aikaan yhteistyössä monien toimijoiden kanssa, kommentoi Mikko Vähä-Sipilä. 

Vähä-Sipilä on työskennellyt vuodesta 2020 alkaen työ- ja elinkeinoministeriössä hankejohtajana. Tätä ennen hän on toiminut alue- ja rakennepolitiikan sekä energia-alan tehtävissä Euroopan komissiossa, kansainvälisten ja EU-asioiden erityisasiantuntijana Huoltovarmuuskeskuksessa sekä ohjelmakoordinaattorina ja tutkijana Tampereen yliopistossa.

Tehtävään tuli 34 hakemusta.

Mikä on EU:n elpymis- ja palautumistukiväline? 

EU:n elpymisväline vauhdittaa ihmisten, talouden ja yhteiskunnan toipumista koronakriisistä. EU:n elpymis- ja palautumistukiväline (RRF) on EU:n elpymisvälineen suurin ohjelma. Tavoitteena on edistää unionin taloudellista, sosiaalista ja alueellista yhtenäisyyttä sekä parantaa jäsenvaltioiden palautumiskykyä.

Suomen kestävän kasvun ohjelman rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä. Suomen kestävän kasvun ohjelmalla tuetaan hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Ohjelma vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Elpymisrahoituksella edistetään elinkeinorakenteen uudistumista ja suomalaisten yritysten kestäviin ratkaisuihin perustuvaa kilpailuetua.

Lisätiedot:
hallitussihteeri Krista Turunen, TEM, p. 029 504 7178
hankejohtaja (24.8. alkaen johtaja) Mikko Vähä-Sipilä, TEM, p. 029 504 7166
 

 
Sivun alkuun