Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Lintilä Team Finland -vierailulle Tansaniaan ja Keniaan

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 30.1.2023 10.24
Tiedote
Elinkeinoministeri Mika Lintilä

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tekee Team Finland -vierailun Tansaniaan ja Keniaan 30.1.– 3.2.2023 yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Vierailulla on mukana yritysvaltuuskunta koulutuksen, digitalisaation ja ympäristöteknologian aloilta.

”Vierailu tarjoaa yrityksillemme erinomaisen mahdollisuuden luoda korkean tason yhteyksiä molempiin maihin. Vierailumme tukee myös viime vuonna käynnistettyä kansallista Afrikka-strategiaamme. Se korostaa kahdenvälisten suhteidemme monipuolistamista ja syventämistä”, elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoo.

”Suomi tunnetaan innovatiivisista, digitaalisista ja kestävistä ratkaisuista. Lisäksi Suomen koulutuksellinen tasa-arvo, hyvät oppimistulokset, pätevät opettajat sekä oppimista tukeva hallinto ovat myös laajasti tunnettuja maailmalla. Tansaniassa ja Keniassa haluamme keskustella yhteistyömahdollisuuksista erityisesti näillä aloilla”, ministeri Lintilä toteaa.

Elinkeinoministeri vierailee Tansaniassa 30.1–1.2., jossa hänen ohjelmaansa kuuluu muun muassa kahdenkeskiset tapaamiset useiden Tansanian ministereiden kanssa. 
 
Vierailunsa Kenian osuudella 2.–3.2. ministeri Lintilällä on myös useita ministeritapaamisia. Lisäksi molemmissa maissa tavataan pankki- ja investointisektoria ja keskustellaan yksityissektorin edustajien kanssa maiden liiketoimintaympäristöjen kehittämisestä, tulevista hankkeista ja yhteistyömahdollisuuksista. Vierailun yhteydessä avataan myös Business Finlandin uusi toimisto Nairobissa. 

Vierailun yritysvaltuuskunnan on koonnut Business Finland. Vierailulle osallistuvat seuraavat yritykset: EduExcellence Ltd., Laurea, Metropolia, Omnia Education Partnerships, Nokia, Gofore, PEL-tuote Oy, TietoEvry ja Vaisala. Lisäksi vierailulle osallistuu työ- ja elinkeinoministeriön, ulkoministeriön, Business Finlandin, Finnveran ja Finnfundin edustajat. 

Lisätiedot
elinkeinoministerin virkamiessihteeri (kansainväliset asiat), Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
erityisasiantuntija Kati Shibutani, TEM, p. 029 504 9047
Senior Adviser Esa Rantanen, Business Finlandin Itä-Afrikan toimisto, p.+254 716 546 168
 

 
Sivun alkuun