Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeriö pidätti hallitusneuvos Soraisen virasta rikostutkinnan ajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 7.11.2022 16.02
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt pidättää hallitusneuvos Olli Soraisen virantoimituksesta häntä koskevan rikostutkinnan ajaksi. Virantoimituksesta pidättäminen tarkoittaa viranhoidon väliaikaista keskeyttämistä.

KRP:n mukaan Soraista epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä. Epäily liittyy laajaan tutkintaan, jossa epäillään, että Suomessa työskenteleviä thaimaalaisia marjanpoimijoita on joutunut ihmiskaupan uhriksi vuosina 2020–2022. 

Soraisen virantoimituksesta pidättäminen tulee voimaan 8.11.2022 tai viimeistään päätöksen tiedoksisaannista lukien. Työ- ja elinkeinoministeriö seuraa virkamieslain mukaisesti virantoimituksesta pidättämisen perusteita ja olosuhteiden muututtua asiassa tehdään tarvittaessa uusi päätös. 

Valtion virkamieslain mukaan virkamies voidaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi, jos näillä voi olla vaikutusta virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä. 

Helsingin käräjäoikeus vangitsi Soraisen 30.10. poliisin vangitsemisvaatimuksen perusteella. Hänet vapautettiin tutkintavankeudesta 4.11. KRP:n tutkinnanjohtajan ministeriöön toimittaman tiedon mukaan häntä koskeva rikostutkinta aiemmin ilmoitetuilla rikosnimikkeillä jatkuu edelleen.

Lisätiedot: 
henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela, TEM, p. 050 396 0221

 
Sivun alkuun