Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pohjoismainen rokotekehityksen ja -tuotannon esiselvityshanke käynnistyy

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 4.2.2022 9.26
Tiedote

Suomen, Ruotsin, Norjan Tanskan ja Islannin yhteinen rokotekehityksen ja -tuotannon esiselvityshanke on käynnistymässä. Esiselvityksen tavoitteena on kartoittaa pohjoismaissa olevia yrityksiä ja muita organisaatioita, joilla olisi valmiuksia kehittää ja valmistaa rokotteita. Lisäksi selvityksessä arvioidaan pohjoismaisen rokotekehittämisen arvoketjun vahvuuksia ja heikkouksia sekä mahdollisuuksia yhteistyölle.

”Pandemia on ollut meille hyvä muistutus, miksi rokotteiden kehitysmahdollisuuksia kannattaa edistää Suomessa. Muut pohjoismaat tarjoaisivat luontevan ja vahvan yhteistyökumppanin tälle työlle niin yksityisellä kuin julkisella puolella”, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä

Esiselvityksen toteuttavat eri pohjoismaiset virastot Ruotsin innovaatioviranomaisen Vinnovan johdolla. Suomesta hankkeeseen osallistuvat ainakin Business Finland ja Huoltovarmuuskeskus, Fimea ja THL. Esiselvityksen on tarkoitus valmistua toukokuussa.

Pohjoismaiden elinkeinoministerit keskustelivat Ruotsin aloitteesta rokoteyhteistyöstä, -kehittämisestä ja –tuotannosta kesäkuussa 2021. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi Suomen osallistumista pohjoismaiseen pandemiarokotteiden yhteiskehittämisen ja -tuotannon selvitystyöhön sekä kytkisi kansallisen kehitystoiminnan siihen tarvittavilta osin.

Lisätiedot: 
Erityisasiantuntija Anni Kaukoranta, TEM, p. 050 470 1743
 

 
Sivun alkuun