Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

TE-toimistoille tulospalkkiomalli tehostamaan pitkäaikaistyöttömien työllistymistä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 20.12.2018 11.10
Tiedote

Pitkään työttömänä olleiden työllistymistä edistetään ottamalla TE-toimistoissa määräaikaisesti käyttöön tulospalkkio. Tulospalkkioihin varataan miljoona euroa ja sitä on mahdollista saada vuoden 2019 aikana.

– Tulospalkkiomallista sovittiin hallituksen kehysriihessä kansliapäällikköryhmän ehdotuksen pohjalta. Nyt tulospalkkion soveltamismalli on valmistunut. Tämä on yksi niistä keinoista, joilla edistämme pitkään työttömänä olleiden työllistymistä ja panostamme TE-toimistojen tekemän työn vaikuttavuuteen, kertoo työministeri Jari Lindström.

Parhaiten suoriutuneiden TE-toimistojen koko henkilöstöllä on mahdollisuus saada tulospalkkiota vuonna 2019.  Palkkioiden maksu on sidottu pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen, rakennetyöttömien määrään ja työttömyysjaksojen keskimääräiseen kestoon.

TE-toimisto, jonka kehitys omaan edelliseen vuoteen verrattuna olisi parempaa kuin valtakunnan tason kehitys, saisi palkkion. Maksettavan palkkion suuruus on enintään 3 % vuosipalkkasummasta ja se vastaa noin 1,5 viikon palkkaa.

Valitut mittarit painottavat pitkäaikaistyöttömien työllistymistä, mutta ottavat huomioon myös TE-toimiston kokonaistoiminnan. Työllistymiseen voidaan vaikuttaa muun muassa tehostamalla palveluun ohjausta ja työllistämällä henkilöitä palkkatuella tai starttirahalla.

Tulospalkkausmallia on valmisteltu työ- ja elinkeinoministeriön vetämässä työryhmässä syksyn aikana. Tulospalkkiomallin toimivuutta tullaan arvioimaan. Arvioinnin pohjalta tehdään ehdotuksia mallin kehittämiseksi, suuntaamiseksi ja sen soveltamisen mahdolliseksi jatkamiseksi.

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Ville Heinonen, TEM, p. 029 504 7047

 
Sivun alkuun