Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Timo Saari Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.1.2023 8.12
Tiedote
Timo Saari. Kuva: Ria Lehmusluoto.
Timo Saari. Kuva: Ria Lehmusluoto.

Työministeri Tuula Haatainen on nimittänyt yhteiskuntatieteiden maisteri Timo Saaren Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajaksi ajalle 1.3.2023–28.2.2028.

Saarella on monipuolinen kokemus johtamistehtävistä erilaisissa organisaatioissa niin julkisella kuin yksityisellä puolella. Saari on toiminut Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtajana ja E-vastuualueen johtajana vuodesta 2020 alkaen. Aiemmin Saari on työskennellyt Vantaan kaupungin työllisyysasioiden tulosaluejohtajana, ICT-alan yrityksen toimitusjohtajana sekä Kansaneläkelaitoksen vakuutuspiirin johtajana ja muissa johtotehtävissä.

ELY-keskusten tehtävänä on kehittää ja tukea taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. Johtajan tehtävänä on johtaa vastuualuetta ja vastata erityisesti ohjaavien ministeriöiden ja keskushallinnon virastojen kanssa sovittujen toiminnallisten tulostavoitteiden saavuttamisesta. 

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa yhdessä maa- ja metsätalousministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa ELY-keskusten elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen toimialaohjauksesta. E-vastuualueen tehtäväalaan kuuluu muun muassa yrittäjyyden ja elinkeinotoiminnan, innovaatioiden ja kansainvälisen liiketoiminnan, maahanmuuton ja kotoutumisen, työmarkkinoiden toimivuuden, osaavan työvoiman saatavuuden, osaamisen ja kulttuurin sekä maaseudun kehittämisen ja kalatalouden edistämisen tehtäviä.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 17 henkilöä.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Marko Laiho, TEM, p. 0295 064 215

 
Sivun alkuun