Hyppää sisältöön

Valtionavustus kausityöntekijöiden puhelinneuvontapalvelun toteuttamiseen kesällä 2024 haettavissa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 20.3.2024 10.13
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö tukee valtionavustuksella ulkomaalaisten kausityöntekijöiden ja luonnonmarjan kerääjien puhelinneuvontapalvelun toteuttamiseen. Avustusta voivat hakea toimijat, joilla on valmius käynnistää puhelinneuvontapalvelu kesäksi 2024.

Puhelinpalvelun tavoitteena on tukea erityisesti kausityöntekijöitä ja marjankerääjiä, jotka epäilevät tulleensa hyväksikäytetyiksi. Palvelu on kuitenkin avoin kaikille neuvoja tarvitseville. Neuvoja annetaan esimerkiksi tilanteen arvioinnissa, lainmukaisista työehdoista, asumis- ja hygieniaolosuhteista ja käytettävissä olevista oikeusturvakeinoista. 

Puhelinpalvelun tulee olla auki arkipäivisin kesäkuun 1. päivästä syyskuun viimeiseen päivään 2024. Puhelinpalvelu on toteutettu vuodesta 2021 lähtien. 

Työ- ja elinkeinoministeriö tukee puhelinpalvelun toteuttamista korkeintaan 30 000 euron valtionavustuksella. Avustusta voi hakea toimittamalla alla olevat täytetyt hakulomakkeet sähköisesti osoitteeseen kirjaamo.tem(at)gov.fi. Hakuaika päättyy 10.4.2024.

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Ariann Grandell, TEM, p. 0295 047 236