Hyppää sisältöön

Kunnille ja maakunnille tarjolla 1,5 miljoonaa euroa avustusta rakennetun ympäristön tiedonhallinnan uudistamiseen

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 6.3.2024 14.11
Tiedote

Kunnat ja maakuntien liitot voivat hakea ympäristöministeriön avustusta rakennetun ympäristön tiedonhallinnan digimuutokseen. Haettavana on 1,5 miljoonaa euroa. Hakukierros on auki 4.3.–15.4.

Avustuksen tavoitteena on tukea kuntia ja maakuntien liittoja rakennetun ympäristön tiedonhallinnan digitaalisessa muutoksessa. Digimuutos on luonut tarpeen uudelle toimintamallille, jota ohjaa uudistuneet rakennetun ympäristön tiedonhallinnan digitalisaatiota edistävät lakimuutokset.

Kunnat ja maakuntien liitot voivat hakea avustusta rakennetun ympäristön tietojärjestelmän ja uusien valtakunnallisten tietomallien käyttöönottoon. Lisäksi toimenpiteisiin voi sisältyä ratkaisuja, jotka sujuvoittavat rakennetun ympäristön tiedonhallintaa sekä parantavat alueidenkäytön voimassaolevien tietoaineistojen laatua ja saatavuutta. Avustukset myönnetään valtionavustuslain mukaisina erityisavustuksina kuntien ja maakuntien liittojen toimenpiteisiin.

Hakuaika alkaa 4.3.2024 ja hakemukset ympäristöministeriölle tulee toimittaa viimeistään 15.4.2024 klo 16.15. Avustusta haetaan uuden haeavustuksia.fi-verkkopalvelun kautta. 

Tervetuloa kuulemaan avustushausta lisää!

Avustuksen hakemisesta järjestetään kaikille avoin infotilaisuus 12.3.2024 klo 9:30 - 10:30. Viimeistään edellisenä päivänä ilmoittautuneille lähetetään Teams-kalenterikutsu.

Lisätietoja

Jemina Suikki
erityisasiantuntija
puh. 0295 250 345
[email protected]