Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Kunnille ja maakunnille tarjolla jälleen avustusta tuulivoimarakentamiseen

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2021 9.12
Tiedote
Kuva: Feodor Gurvits

Kunnat ja maakuntien liitot voivat hakea ympäristöministeriöltä avustusta tuulivoimarakentamista ohjaavaan kaavoitukseen, luvitukseen ja niihin liittyviin selvityksiin. Haettavana on noin miljoona euroa, ja hakuaika on 2.12.2021 –1.2.2022.

Laadukkailla selvityksillä ja eri tarpeet ja toiminnot yhteen sovittavalla kaavoituksella pyritään löytämään tuulivoimalle parhaiten soveltuvat alueet, mikä ehkäisee voimaloista luonnolle ja ihmisille aiheutuvia haittoja. 

Avustusta voidaan myöntää myös tulevaa tuulivoimakaavoitusta ja -luvitusta tukeviin selvityksiin, eli avustuksen saaminen ei edellytä vireillä olevaa kaavaa. 

Avustusta myönnetään enintään 70 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Avustus maksetaan vuoden 2022 loppuun mennessä. Ympäristöministeriö myöntää avustukset ELY-keskuksia kuultuaan.

Yhteensä noin kahden miljoonan euron tuulivoimarakentamisen avustuksista linjattiin valtion vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa. Kahdella aikaisemmalla hakukierroksella on rahoitettu yhteensä 23 hanketta 1,1 miljoonalla eurolla.

Avustuksilla toteutetaan hallitusohjelman tuulivoimarakentamisen edistämisen kirjauksia, joiden mukaan tuulivoiman osuutta Suomen energiantuotannosta kasvatetaan ja poistetaan tuulivoimarakentamisen hallinnollisia, kaavoituksellisia ja muita esteitä.

Lisätietoja:

Soile Hartikka
Asiatuntija
p. 0295 250 079 
[email protected]

Sanna Jylhä
Ympäristöneuvos
p. 0295 250 233
[email protected]

 
Sivun alkuun