Hyppää sisältöön

Mika Oraluoma nimitetty Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi

Julkaisuajankohta 15.7.2024 14.48
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen on nimittänyt 3.7.2024 Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi Mika Oraluoman. Virka täytetään määräajaksi 1.9.2024 - 31.12.2025 asti valtion aluehallinnon uudistuksen takia. Johtajan virkaa haki määräajassa 8 hakijaa.

Mika Oraluoma tuli Keski-Suomen ELY-keskuksen palvelukseen vesiyksikön päälliköksi maaliskuussa 2023. Hän on hoitanut ympäristö- ja luonnonvarat -vastuualueen johtajan tehtävää määräaikaisesti toukokuun 2024 alusta, jolloin tehtävää vuodesta 2010 hoitanut Kari Lehtinen eläköityi. Aiemmin Oraluoma on työskennellyt mm. Lapin ELY-keskuksen kalatalouspäällikkönä ja yksikön päällikkönä. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen tehtäväalaan kuuluu ympäristönsuojeluun, alueiden käyttöön, rakentamisen ohjaukseen, kulttuuriympäristön hoitoon, luonnon monimuotoisuuden suojeluun ja kestävään käyttöön sekä vesivarojen käyttöön ja hoitoon liittyviä tehtäviä. Lisäksi sen tehtävänä on valvoa yleistä etua ympäristö- ja vesiasioissa, tuottaa ja jakaa ympäristöä koskevaa tietoa sekä parantaa ympäristötietoutta, ehkäistä ja torjua ympäristövahinkoja ja -haittoja, huolehtia valtion vesitaloudellisista luvista ja yksityisoikeudellisista sopimuksista sekä huolehtia ympäristö-, vesihuolto- ja vesistötöiden toteuttamisesta.

Valtion aluehallinnon uudistuksessa sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, aluehallintovirastot sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten eli ELY-keskusten ympäristöasioiden vastuualueen tarkoituksenmukaiset tehtävät yhdistetään. ELY-keskusten jäljelle jäävät tehtävät kootaan elinvoimakeskuksiin. Uuden mallin mukaan järjestetty valtion aluehallinto käynnistää toimintansa viimeistään vuonna 2026.

Lisätiedot

Ismo Tiainen
ylijohtaja
+358 295 250 294
[email protected]