Hyppää sisältöön

Pohjoinen luontoni: ympäristöministeriö ja Yleisradio järjestävät kirjoituskilpailun lapsille ja nuorille

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 13.3.2023 11.55
Uutinen

Osallistujat saavat lyhyin proosatekstein ja runoin kertoa, mitä he ajattelevat arktisen luonnon merkityksestä sekä luontokadosta ja ympäristömuutoksista ja niiden vaikutuksista omaan tulevaisuuteensa. Kilpailuun voivat osallistua napapiirin pohjoispuolella asuvat lapset ja nuoret sekä etelämpänä asuvat lapset ja nuoret, joilla on omakohtaisia kokemuksia ja ajatuksia arktisen alueen luonnosta.

Osallistujat voivat kirjoittaa suomeksi, saameksi tai ruotsiksi. Tekstien enimmäispituus on 3000 merkkiä välilyönteineen eli noin yksi sivu. Sarjoja on kolme: 

  • Esikoululaiset–2.-luokkalaiset
  • 3.–6.-luokkalaiset ja 
  • 7.–9.-luokkalaiset    

Jokaisessa sarjassa palkitaan yksi runo ja yksi proosateksti luontokirjalla ja 50 euron kirjakauppalahjakortilla. Koko kilpailun voittaja saa 400 euron rahapalkinnon. Palkitut saavat palautetta raadilta. 

Raatiin kuuluvat tutkija, tietokirjailija, tiedetoimittaja, runoilija Mia Rönkä (suomi), opettaja, kääntäjä, tutkija ja kirjailija Petter Morottaja (inarinsaame), Saamen kielineuvoston puheenjohtaja Tauno Ljetoff (koltansaame), rap-artisti Áilu Valle (pohjoissaame), kulttuuritoimittaja ja sanataidekouluttaja Aleksis Salusjärvi (suomi), lastenkirjailija, sanataidekasvattaja ja koulutaiteilija Veera Vähämaa (suomi), runoilija, aforistikko, nuortenkirjailija ja nuorisotyöntekijä Marko Laihinen (suomi) ja kirjailija Johanna Holmström (ruotsi).

Kirjoituskilpailu on auki 13.4.2023 saakka.

Lisätietoja

Lotta Manninen
ympäristöneuvos
p. 0295 250 226
[email protected]