Hyppää sisältöön

Rakennetun ympäristön ilmastotyö kiinnostaa – ympäristöministeriön miljoonan euron rahoituspotti keräsi 34 hankehakemusta

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 22.2.2022 13.47
Uutinen

Ympäristöministeriö sai 11.2.2022 päättyneessä Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman hankehaussa yhteensä 34 hakemusta, joilla haettiin yhteensä noin 3,8 miljoonaa euroa. Hankkeiden yhteenlaskettu budjetti on noin 9 miljoonaa euroa. Ministeriön ensimmäisellä hakukierroksella oli haettavana miljoona euroa valtionavusta rakennetun ympäristön ilmastotyöhön.

”Ensimmäisen hakukierroksemme hakijoiden kirjo on ilahduttavan laaja, mukana on yrityksiä, kuntia, oppilaitoksia, järjestöjä ja yhdistyksiä. Rakennetun ympäristön ilmastotyö kiinnostaa selvästi monipuolisesti yhteiskunnan toimijoita, isoja ja pieniä. Saamme tästä joukosta varmasti vaikuttavia ja innostavia hankkeita käyntiin”, kertoo projektikoordinaattori Maija Stenvall ympäristöministeriöstä.

Ympäristöministeriön rahoitusta myönnetään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeille, joissa kokeillaan ja kehitetään uusia keinoja ilmastonmuutokseen hillintään tai siihen sopeutumiseen. Hanke voi liittyä esimerkiksi energiatehokkuuteen, rakennusmateriaaleihin, suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvien prosessien kehittämiseen tai vaikkapa alaan liittyvään tietopohjan ja osaamisen kehittämiseen. Tavoitteena on, että hankkeiden tulokset ovat avoimesti hyödynnettävissä

Päätökset rahoitettavista hankkeista pyritään tekemään huhtikuun 2022 loppuun mennessä. Seuraava haku avautuu toukokuussa, ja kaksi hakua on luvassa vielä loppuvuodesta 2022.

EU:n elvytysvaroilla vauhtia rakennetun ympäristön ilmastotyöhön

Rahoitushaku on osa Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmaa, jolla panostetaan lähivuosina yhteensä 40 miljoonaa euroa rakennetun ympäristön ilmastotyöhön. Ohjelmaa toteuttavat yhdessä ympäristöministeriö ja Business Finland, ja rahoitushakuja järjestetään vuosien 2021–2023 aikana yhteensä seitsemän.

Ohjelman rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä (Next Generation EU), jonka kansallisesta käytöstä linjattiin toukokuussa 2021 julkistetussa Suomen kestävän kasvun ohjelmassa.

Lisätietoja:

Maija Stenvall
Projektikoordinaattori
ympäristöministeriö
p. 0295 25 0354
[email protected]