Hyppää sisältöön

Veli-Matti Uski nimitetty ympäristöministeriön ylijohtajan virkaan

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 18.1.2024 13.47
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt ympäristöministeriön ylijohtajan virkaan Veli-Matti Uskin 5.2.2024–4.2.2029 väliseksi ajaksi. Ylijohtaja toimii ministeriön ilmasto- ja ympäristönsuojeluosaston päällikkönä.

Ilmasto- ja ympäristönsuojeluosasto vastaa asioista, jotka koskevat ilmastonmuutosta, teollisuuden ympäristönsuojelua, ilmansuojelua, kiertotalouden edistämistä ja jätehuoltoa, kemikaalien ympäristöhaittojen ehkäisemistä, maaperän pilaantumista sekä ympäristövahinkojen ehkäisemistä, jälkihoitoa ja korvaamista. 

Ylijohtajan virkaan tänään 18.1.2024 nimitetty Veli-Matti Uski on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Uski on työskennellyt vuodesta 2020 lähtien ympäristölupavastuualueen johtajana Etelä-Suomen aluehallintovirastossa. Aiemmin hän on toiminut Itä-Suomen aluehallintovirastossa useissa tehtävissä; vuonna 2019 ympäristöneuvoksena ja ympäristövastuualueen johtajana, ja vuosina 2014–2019 ympäristölakimiehenä sekä 2017–2019 vesiluvat-yksikön päällikkönä. Lisäksi Uski on työskennellyt Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksissa sekä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastossa.

Ylijohtajan virkaa haki määräajassa 24 henkilöä.

Lisätietoja

Juhani Damski
kansliapäällikkö
ympäristöministeriö
[email protected]