Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Ändringar i statsrådet

Valtioneuvoston viestintäosasto
4.4.2014 7.06
Pressmeddelande 140/2014

Republikens president befriade den 4 april riksdagsledamot Merja Kyllönen från medlemskap i statsrådet och från uppdraget som trafikminister, samt riksdagsledamot Paavo Arhinmäki från medlemskap i statsrådet och från uppdraget som kultur- och idrottsminister.

Samtidigt förordnades bostads- och kommunikationsminister Pia Viitanen att sköta ärenden som hör till undervisnings- och kulturministeriets ansvarsområde och att använda titeln kultur- och bostadsminister, samt befriades från att sköta ärenden som hör till kommunikationsministeriets ansvarsområde.

Undervisningsminister Krista Kiuru förordnades att sköta ärenden som hör till kommunikationsministeriets ansvarsområde och att använda titeln undervisnings- och kommunikationsminister.

Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen förordnades till trafik- och kommunminister och förflyttades till kommunikationsministeriet samt förordnades att fortsätta sköta ärenden som hör till finansministeriets ansvarsområde.

Efter presidentföredragningen fattade statsrådet vid sin session beslut om ministrarnas arbetsfördelning och ställföreträdare. Vid sessionen utökades omsorgsminister Susanna Huovinens uppgifter med jämställdhetsärenden.

Ytterligare information: Olli-Pekka Heinonen, statssekreterare, statsrådets kansli, tfn 0295 160 280

hallitus
Sivun alkuun