Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

BAAG koordinoimaan kansalaisyhteiskunnan osallistumista 2020 Afganistan-konferenssiin

Ulkoministeriö 9.9.2020 15.49
Uutinen

Ulkoministeriö on myöntänyt 200 000 euroa valtionavustusta kansalaisyhteiskunnan osallistumisen koordinointiin marraskuussa järjestettävässä 2020 Afganistan-konferenssissa. Avustus myönnettiin British and Irish Agencies Afghanistan Groupin (BAAG) yhteistyössä Civil Society Working Committeen (CSWC) kanssa tekemälle työlle tämän tavoitteen eteen.

Suomi järjestää yhdessä Afganistanin hallituksen ja YK:n kanssa Afganistan-tukilupauskonferenssin Genevessä marraskuussa 2020. Ministeritasoisessa konferenssissa kansainvälisen yhteisön ja Afganistanin hallituksen on määrä sitoutua yhteisiin tavoitteisiin ja suunnitella Afganistanissa vuosina 2021-2024 tehtävää kehitysyhteistyötä.

Valmisteltaessa kehityssuunnitelmia tuleville vuosille on tärkeää, että Afganistanin kansalaisyhteiskunnan äänet maaseudulta kaupunkeihin tulevat kattavasti kuulluiksi sekä Afganistanissa että kansainvälisillä foorumeilla. Kansalaisyhteiskunnan osallistuminen konferenssiin parantaa afganistanilaisten mahdollisuuksia vaikuttaa maan hallituksen kehityssuunnitelmiin ja ohjelmiin.

BAAG:in tehtävänä on konsultoida laajasti afganistanilaista kansalaisyhteiskuntaa. BAAG auttaa kansalaisyhteiskunnan toimijoita kiteyttämään viestinsä tukilupauskonferenssiin erilaisten maakunnallisten kuulemiskierrosten ja työpajojen kautta, viestimällä toiminnasta ja tuomalla delegaattien kautta kansalaisyhteiskunnan viestit konferenssiin.

Ulkoministeriön avoimeen valtionapuhakuun saatiin määräajassa kaksi hakemusta.

Valtionavustukset rahoitetaan Suomen Afganistanille suunnatuista kehitysyhteistyövaroista. Rahoituskausi koskee aikaväliä 1.9.-31.12.2020.

 

Lisätietoja:

Timo R. Stewart, 2020 Afganistan-konferenssin koordinaattori, ulkoministeriö, puh. +358 50 471 0547, [email protected]

 

Palaa sivun alkuun