Hyppää sisältöön

EU-komission puheenjohtaja vierailee Suomen itärajalla

valtioneuvoston kanslia
Julkaisuajankohta 15.4.2024 17.45 | Julkaistu suomeksi 15.4.2024 klo 17.56
Tiedote

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja pääministeri Petteri Orpo tapaavat Lappeenrannassa perjantaina 19. huhtikuuta. He myös vierailevat Suomen itärajalla.

Matkan keskeisenä tarkoituksena on perehdyttää komission puheenjohtajaa Suomeen kohdistettuun välineellistettyyn maahantuloon.  Puheenjohtaja von der Leyen ja pääministeri Orpo keskustelevat tavoista, joilla Suomi ja EU torjuvat välineellistettyä maahantuloa Suomen itärajalla.

Vierailun keskusteluissa ovat esillä Venäjän hyökkäyssodasta seuranneet Itä-Suomen elinvoimaisuuden kasvaneet haasteet sekä ajankohtaiset EU-asiat kuten seuraavan Euroopan komission strateginen agenda ja Euroopan turvallisuustilanne.

Pääministeri Orpo ja puheenjohtaja von der Leyen matkustavat yhdessä Lappeenrantaan Brysselin EU-huippukokouksesta. He keskustelevat matkan aikana keinoista EU:n kilpailukyvyn vahvistamiseen sekä tulevan komission ohjelmasta ja rakenteesta.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Tuomas Tikkanen p. 040 523 5768 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia