Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Eurooppa-päivä nostaa pinnalle kevään EU-vaalit

Ulkoministeriö 2.5.2019 13.00
Uutinen

Eurooppa-päivä näkyy eurooppalaisten kaupunkien katukuvassa torstaina 9. toukokuuta. Helsingissä päivää juhlistetaan tänä vuonna Narinkkatorilla näyttävämmin kuin koskaan.

Ohjelmaa tähdittävät Ylen suuri vaalipaneeli, Diandra ja Paleface sekä timanttiset keskustelut EU:sta ja EU-vaaleista. Lisäksi Narinkkatorin telttakylästä löytyy pomppulinna, hattaraa, kasvo- ja kynsimaalausta, sekä hernesoppaa. Osana Uusimaa-viikkoa toteutettava juhlatapahtuma ohjelmineen on kaikille avoin ja ilmainen.

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus osallistuu Narinkkatorin juhlallisuuksien järjestämiseen yhdessä Ylen, Eurooppalaisen Suomen, Eurooppanuorten sekä Euroopan komission ja parlamentin kanssa. Eurooppatiedotus on paikalla koko torstain 9.5. klo 9–21. Tervetuloa keskustelemaan ja kysymään EU-asioista sekä lähestyvistä EU-vaaleista!

Eurooppa-päivää juhlitaan vuosittain 9.5., joka on myös Schumanin julistuksen vuosipäivä. Ranskan ulkoministerin Robert Schumanin vuonna 1950 antamaa julistusta pidetään nykyisen Euroopan unionin alkuna. Vuodesta 1985 lähtien toukokuun yhdeksättä on juhlittu myös Euroopan päivänä.

Eurooppa-päivän ohjelma

Sivun alkuun