Hyppää sisältöön

Eurooppa-tiedottamisen valtionavustusten haku vuodelle 2024 avattu

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 10.11.2023 18.40
Tiedote
EU-lippuja

Valtionavustusten haku kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen vuodelle 2024 alkaa. Ensi vuoden keskeisiä viestinnällisiä teemoja ovat muiden muassa Euroopan parlamenttivaalit, Euroopan unionin laajentuminen, EU globaalina toimijana ja turvallisuuden tuottajana sekä EU:n vihreä kehitys.

Valtionavustusten tavoitteena on Euroopan unioniin liittyvän tietouden lisääminen sekä ajankohtaisen EU-keskustelun edistäminen. Avustukset myönnetään eduskunnan vuoden 2024 valtion talousarvioesityksen pohjalta. Tuki on tarkoitettu nimenomaisesti tiedotushankkeisiin.

Valtionavustukset kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen vuodelle 2024 avaa haettavaksi valtioneuvoston kanslia. Ulkoministeriössä toiminut Eurooppatiedotus siirtyy valtioneuvoston kanslian alaisuuteen 1.1.2024.

Eurooppatiedotuksen uusi sijainti vastaa valtionhallinnon sisäistä työnjakoa. Valtioneuvoston kanslia vastaa valtioneuvoston EU-viestinnästä sekä EU-asioiden yhteensovittamisesta. Eurooppatiedotus palvelee jatkossakin luotettavana suomalaisena tiedonlähteenä edistäen keskustelua EU-asioista.

Avustusten myöntämisessä, maksamisessa, käytössä ja käytön valvonnassa noudatetaan valtionavustuslakia (688/2001). Tuki on harkinnanvaraista. Sitä voidaan hakemuksesta myöntää suomalaisille voittoa tavoittelemattomille kansalaisjärjestöille, jotka ovat olleet merkittyinä yhdistysrekisteriin vähintään vuoden ajan ennen hakuajan päättymistä. Tukea ei voida myöntää yksityishenkilöille tai ryhmille.

Hakumenettelyssä painotetaan vuosittain erilaisia ajankohtaisia EU-teemoja. Vuoden 2024 hakukierroksen painopisteitä ovat

* Europarlamenttivaalit 2024
* EU vihreän kehityksen edistäjänä
* EU globaalina toimijana ja turvallisuuden tuottajana
* EU:n laajeneminen

Toisin kuin kesäkuussa 2023 on tiedotettu, kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamisen valtionavustuksia haetaan edellisvuosien tapaan hakemuslomakkeella. Valtionavustusten haku on auki 10.11.-3.12.2023. Hakuohjeet ja -lomakkeet julkaistaan Eurooppatiedotuksen verkkosivuilla.

Kansalaisjärjestön edustaja – ilmoittaudu infotilaisuuteen

Eurooppatiedotus ja valtioneuvoston kanslia järjestävät perjantaina 17.11. klo 10.30 järjestöjen edustajille tarkoitetun infotilaisuuden vuoden 2024 valtionavustushausta Teamsin välityksellä. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä, ja niitä voi lähettää myös ennakkoon osoitteeseen [email protected]

Mukaan voivat ilmoittautua vain järjestöjen edustajat. Ilmoittautuminen infotilaisuuteen on auki torstaihin 16.11. klo 12.00 saakka. Ilmoittaudu järjestösi edustajana infotilaisuuteen tästä 

Lisätietoja: projektipäällikkö Marko Ruonala, +358 50 5228233, EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. +358 40 537 0733, valtioneuvoston kanslia.