Hyppää sisältöön

Jyrki Knuutinen omistajaohjausosaston osastopäälliköksi

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 19.12.2017 16.11 | Julkaistu suomeksi 19.12.2017 klo 17.51
Tiedote 605/2017
Jyrki Knuutinen Kuva: Tommi Tolkki/Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto nimitti tiistaina 19. joulukuuta valtioneuvoston kanslian määräaikaisesti täytettävään omistajaohjausosaston osastopäällikön virkaan finanssineuvos, oikeustieteen kandidaatti Jyrki Knuutisen 1.1.2018 lukien viideksi vuodeksi.

Jyrki Knuutinen on työskennellyt Osuuspankkiryhmässä vuosina 1987-2001 investointipankkitoiminnan johtajana ja asiantuntijana. Tämän jälkeen hän opiskeli ulkomailla suorittaen Englannissa sekä Master of Laws -tutkinnon että väittellen oikeustieteen alalta tohtoriksi. Vuonna 2005 hän aloitti valtiovarainministeriössä toimien erityisasiantuntijana, neuvottelevana virkamiehenä ja nykyisin finanssineuvoksena. Tänä aikana hän työskenteli ulkoasianministeriön palveluksessa Suomen pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa erityisasiantuntijana (rahoituspalveluattasea).

Omistajaohjausosaston tehtävänä on valtion yleisen omistajapolitiikan ja omistajaohjauksen valmistelu ja täytäntöönpano, ministeriön alaisten valtio-omisteisten yhtiöiden omistajaohjaus sekä eri ministeriöiden omistajaohjauksen käytäntöjen yhteensovittaminen ja ministeriöiden välisen yhteistyön koordinointi.

Lisätietoja valtion omistajaohjauksesta valtionomistus.fi

Jyrki Knuutisen kuvia 

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia