Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Kehittyvien markkinoiden nousevia kykyjä Suomeen

Ulkoasiainministeriö 10.11.2015 12.00
Tiedote 246/2015

Suomeen saapuu tällä viikolla yli 50 start-up-yrittäjää ja teknologia-hubin vetäjää kehittyviltä markkinoilta. Tavoitteena on rakentaa yhteyksiä kehitysmaiden ja suomalaisten toimijoiden välillä sekä tarjota kehitysmaiden osaajille mahdollisuus verkostoitua, etsiä kumppanuuksia ja kansainvälistä rahoitusta.

"Monissa kehitysmaissa on käynnissä voimakas talouskasvu sekä eteenpäin katsova ilmapiiri, jossa syntyy tällä hetkellä paljon uusia innovaatioita ja yritystoimintaa. Tämä on Suomelle yksi keino kannustaa yhteiskunnallisia ja vastuullisia yrityksiä, jotka ovat osaltaan rakentamassa oman maansa kehitystä. Samalla tarjoamme suomalaisille mahdollisuuden löytää kumppanuuksia kehittyviltä markkinoilta", sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka.

Yrityksistä ja teknologia-hubeista 40 on ulkoministeriön, kasvuyritystapahtuma Slushin ja Maailmanpankin yhteisen Slush Global Impact Accelerator -ohjelman osallistujia. Yritykset valittiin ohjelmaan 15 maassa järjestettyjen kansallisten kilpailujen tuloksena 770 hakijan joukosta. Kilpailujen puitteissa järjestettyihin tilaisuuksiin osallistui yli 1600 ihmistä.

He osallistuvat Suomessa muun muassa yritystoimintaa kehittäviin työpajoihin, harjoittelevat yrityksensä tarinan myymistä sijoittajille sekä tutustuvat Suomen innovaatiotoimintaan. Lisäksi he osallistuvat ulkoministeriön ja UNICEFin kansainväliseen innovaatiokonferenssiin Start up to scale up: Global Innovations for Children and Youth Summit 9.-10. marraskuuta ja Slushiin 11.–12. marraskuuta.

Tämän lisäksi yrityksiä ja teknologia-hubeja saapuu Vietnamista IPP-ohjelman (Innovation Partnership Programme) ja Tansaniasta TANZICT-ohjelmien kautta. Ohjelmat saavat rahoitusta Suomen kehitysyhteistyövaroista.

Heidän lisäkseen Suomessa vierailee yhdeksän kehitysmaista tulevaa toimittajaa, jotka tutustuvat tapahtumiin ja suomalaiseen innovaatiotoimintaan.

Yrityksiä, teknologia-hubeja sekä toimittajia saapuu sekä Suomen kehitysyhteistyön nykyisistä ja entisistä yhteistyömaista kuten Etiopiasta, Keniasta, Tansaniasta ja Vietnamista.

Lisätietoa osallistujista:

Lisätietoja: kehityspolitiikan neuvonantaja Mika Vehnämäki, p. 0295 350 984, kehityspolitiikan neuvonantaja Aki Enkenberg, p. 0295 351 528 ja ministeri Toivakan erityisavustaja Juha Kirstilä, p. 040 552 8200. 

Lenita Toivakka
Palaa sivun alkuun