Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Lisätehoa koulutusvientiin - Marianne Huusko koulutusviennin suurlähettilääksi

Ulkoasiainministeriö
19.8.2016 14.32
Tiedote

Tiedote 152/2016
19.8.2016

Ulkoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö panostavat yhdessä koulutusviennin edistämiseen. Ulkoasiainneuvos Marianne Huusko on nimitetty 1.9. alkaen toimimaan koulutusviennin johtavana asiantuntijana. Huusko on työskennellyt viimeksi Suomen toisena EU-suurlähettiläänä. Tässä tehtävässä hän on osallistunut mm. EU:n koulutuspolitiikan hoitamiseen.

"Suomalaisella koulutuksella on maailmalla erinomainen maine. Vahva osaamisemme täytyy saada käännettyä myös vienniksi. Koulutusviennin suurlähettilään tehtävänä on muun muassa määritellä potentiaaliset markkinat ja asiakkaat sekä varmistaa, että koko Team Finland -koneisto on tehokkaasti suomalaisen koulutusviennin tukena”, linjaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.

Koulutusviennin suurlähettilään tehtävä on uusi. Siinä korostuu koordinaatio valtionhallinnon eri toimijoiden, erityisesti Team Finland- ja koulutusvientitoimijoiden sekä sidosryhmien kanssa.

"Suomalainen koulutus kiinnostaa maailmalla, ja potentiaalia sen myymiselle on valtavasti. Työ koulutusviennin lainsäädännöllisten esteiden poistamiseksi on hyvässä vauhdissa. Kannustamme koulutuksen järjestäjiä kansainvälistymään, etsimme uusia markkinoita korkealle koulutuksellemme ja näin saamme uusia tuloja Suomeen. Koulutusvientiä tekevät sekä oppilaitokset että yritykset. Koulutusviennin suurlähettilästä tarvitaan siltojen rakentamiseksi ja yhteyksien avaamiseksi", sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

"Koulutusvientisuurlähettilään tehtävä on merkittävä osa hallitusohjelman kunnianhimoisia vienti- ja kasvutavoitteita. Suomen edellytykset nousta koulutusviennin kärkimaaksi perustuvat laadukkaaseen kokonaisuuteen sisältäen korkeatasoisen pedagogiikan, digitaaliset ratkaisut ja oppimisympäristöt. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama Team Finland -kasvuohjelma "Education Export Finland" kokoaa yhteen Suomen koulutusvientitoimijat ja tekee aktiivista työtä vientikauppojen saamiseksi ja rahoitusvaihtoehtojen löytämiseksi", sanoo elinkeinoministeri Olli Rehn.

Lisätietoja:
Koulutusviennin suurlähettiläs (1.9. alkaen) Marianne Huusko, [email protected]
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen erityisavustaja Suvi Aherto, puh. 050 349 6121, [email protected]
Opetus- ja kulttuuriministeriön kansainvälisten asioiden johtaja Jaana Palojärvi, puh. 0295 330 242, [email protected]
Erityisasiantuntija Tuuli-Maaria Aalto, puh. 050 431 7529, [email protected]

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun