Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Matti Anttonen ulkoministeriön valtiosihteeriksi

Ulkoasiainministeriö
19.12.2017 16.14
Tiedote

Tiedote 225/2017
19.12.2017

Valtioneuvosto määräsi istunnossaan 19. joulukuuta 2017 ulkoasiainneuvos Matti Anttosen ulkoministeriön valtiosihteeriksi kansliapäällikkönä 1. maaliskuuta 2018 alkaen.

Ulkoasiainneuvos Anttonen on kokenut suomalaisdiplomaatti, jolla on pitkä kokemus ulkoasiainhallinnosta. Anttonen siirtyy valtiosihteeriksi Tukholmasta, missä hän on toiminut Suomen Tukholman-edustuston päällikkönä vuoden 2017 tammikuusta lähtien.

Anttonen on tehnyt pitkän uran etenkin itäasioiden ja kauppapolitiikan parissa. Ennen nimitystään Suomen Tukholman-suurlähettilääksi hän toimi vuosina 2013–2016 ulkoministeriön taloudellisten ulkosuhteiden alivaltiosihteerinä. Aiemmin hän on työskennellyt esimerkiksi Suomen Moskovan-suurlähettiläänä, Washingtonin-suurlähetystön kakkosvirkamiehenä sekä ulkoministeriön itäosaston Venäjän-yksikön päällikkönä.

”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. Tämä on hieno mahdollisuus hyödyntää kaikkea sitä osaamista mitä minulle on yli 30-vuotisen diplomaattiurani aikana kertynyt. Ja on aina mukavaa päästä oppimaan uutta”, Anttonen kommentoi nimittämistään.

Ulkoministeriön kansliapäällikön tehtäviin kuuluu ministeriön ja sen hallinnonalan toiminnan johtaminen, kehittäminen ja valvominen. Kansliapäällikkö esimerkiksi vastaa ministeriön tulosjohtamisesta, huolehtii lainsäädännön valmistelun laadusta ministeriössä, sekä vastaa virkamiesvalmistelun yhteensovittamisesta ministeriössä.

”Globalisoituvassa maailmassa ulkoministeriötä tarvitaan sekä Suomen ja suomalaisten toimijoiden asian edistämisessä maailmalla, että globaalia kehitystä koskevan tiedon tuottajana ja levittäjänä Suomessa. Suomalaisella osaamisella sekä suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksilla on kysyntää maailmalla. Selviytyäkseen tehtävistään ministeriön on jatkuvasti parannettava toimintaansa ja työtapoja. Se onnistuu vain hyvässä yhteistyössä henkilöstön kanssa”, Anttonen avaa näkymiään ministeriön tulevaisuudesta.

Lisätietoa: henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas, puh. 0295 351 413. Matti Anttosen haastattelupyynnöt: lehdistöneuvos Niina Hyrsky, puh. +46 708 439 997.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun